You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

DTU-startup sikrer millioninvestering til medicinsk godkendelse

Danske IMP Scandinavia har udviklet en monitoreringsteknologi, der potentielt kan gøre livet lettere for sundhedspersonale. Nu har virksomheden rejst en millioninvestering til at blive godkendt som medicinsk udstyr.

Danske IMP Scandinavia har udviklet en monitoreringsteknologi, der potentielt kan gøre livet lettere for sundhedspersonale. Nu har virksomheden rejst en millioninvestering til at blive godkendt som medicinsk udstyr.

Det danske medtech-startup IMP Scandinavia har sikret sig en ny millioninvestering. Nu skal en ny iteration af deres teknologi til trådløs monitorering af patienter godkendes af myndighederne.

Med investeringen kan virksomheden nemlig sende 2.0 af devicet IMP (Intelligent Monitoring Patch) gennem en større godkendelseproces, oplyser man i en pressemeddelelse.

Virksomheden blev etableret i 2020 af tre ingeniører fra DTU og har siden da stået bag en trådløs sensor til måling af puls og aktivitet. Nu er folkene bag klar med en mere avanceret version, der også omfatter måling af blodtryk, iltmætning, respirationsfrekvens og temperatur.

”Investeringen er skaffet gennem såvel investornetværket Keystone som vores egne netværk og har foruden finansiering også givet os adgang til nogle meget kompetente personer med stor medtech-erfaring”, fortæller bestyrelsesformand Carsten Skjøt.

Godkendelse kræver kapital

Ambitionen bag medtech-løsningen er at frigive tid hos hospitals- og plejepersonalet, samt at give større overblik og skabe et bedre beslutningsgrundlag med kontinuerlige data.

Sensoren virker gennem brug af over-the-air (OTA) datatransmission. Derved reduceres ubehaget ved monitorering under indlæggelse. Det skaber også mulighed for at monitorere patienter i eget hjem, på rehabiliteringscentre og på plejehjem, ligesom løsningen vil kunne anvendes i forbindelse med almindelige patientforløb hos praktiserende læger.

Mens version 1 allerede har været kommercielt brugt, skal version 2.0 i de kommende måneder gennem en række testforløb og pilotprojekter med henblik på at opnå medicinsk godkendelse og CE-mærkning, før løsningen kan nå markedet.

”Vi er utrolig glade for den tillid, som de nye investorerne har vist os og den erfaring, som de samtidig tilfører projektet”, tilføjer Carsten Skjøt.

IMP Scandinavia har tidligere fået støtte i form af legater og lån fra EIFO samt investeringer fra private investorer. Med den seneste investeringsrunde på godt 4 mio. kr. løber den samlede finansiering, som IMP Scandinavia indtil videre har rejst, op i 11 mio. kr.

IMP Version 2 ventes klar til kommercielt brug i 1. halvdel af 2025.

Gratis magasin:
Få "The Danish Startup Bible 2024" i indbakken!

Samt de seneste nyheder og største historier om tech og startups direkte i indbakken hver torsdag!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY