You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

dukada, diabetes, scion dtu, medtech

Tidligere diplomat udvikler tilbehør til fremtidens insulinpenne

I forskerparken Scion DTU er MedTech-firmaet Dukada i gang med at udvikle næste udgave af deres produkt til insulinpenne, som skal kunne tale sammen med en smartphone.

Næsten seks procent af alle danskere har diabetes. En god del af dem skal flere gange dagligt tage insulin i et kompliceret samspil med kost og motion for at holde styr på blodsukkeret og undgå alvorlige følgesygdomme. For langt de fleste af de insulinbehandlede indebærer det brug af insulinpenne, og i et forsøg på at gøre dét lettere har firmaet Dukada lavet en speciel slags hætte til pennene.

Dukada holder til i forskerparken Scion DTU, og har allerede første version ude på markedet i Europa, og i januar i år fik de en bevilling fra Innobooster til at udvikle en version to.

“Lige nu er vores produkt en slags hætte til insulinpennen, som har indbygget en timer, der kan vise dig, hvor mange timer siden det er, du sidst har taget insulin. Og som de eneste i verden har vi indbygget en lille lampe, så du lettere kan bruge pennen i mørke omgivelser. Vi er også de eneste, der har lavet et specielt greb, så du kan støtte pennen på din hånd – eller bruge begge hænder. Det er især brugbart, hvis du ryster på hånden,” forklarer direktør for Dukada, Jakob Dahl Thomsen.

Tidligere diplomat vil gøre insulinpenne nemmere at bruge

Pennen har indbygget lys og har et greb som gør det nemmere at tage insulin hvis du har rystende hænder

Jakob Dahl Thomsen har selv diabetes og har gennem sit tidligere arbejde som diplomat boet og rejst meget i det meste af verden. I begyndelsen var han mest optaget af at gøre det nemmere at bruge insulinpennen korrekt, når man eksempelvis tager insulin på rejsen, eller vil justere dosisen efter du har trykket nålen ind. Derfor opfandt han grebet, som lod ham gøre netop dét.

“Jeg blev dog gjort opmærksom på, at ganske mange ryster på hånden – og derfor fandt jeg altså også en løsning på et andet problem, hvilket kun gjorde idéen endnu mere relevant” siger han.

Pennen skal samle data i skyen

Dukada modtog i januar i år en bevilling fra Innobooster, der dækker en vis del af udgifterne. De penge er godt i gang med at blive brugt til at udvikle på anden version af insulinpen-hætten, som skal på markedet senest i slutningen af 2017.

“Planen har faktisk hele tiden været, at produktet skal være forbundet med skyen gennem eksempelvis en smartphone og kunne opsamle data. På den måde får du let adgang til præcist at se, hvor lang tid siden der er gået siden, du har taget insulin og se en historik,” siger Jakob Dahl Thomsen.

Fik hjælp til tekniske problemer i forskerparken

I 2014 flyttede han til forskerparken Scion DTU og regnede egentligt med, at produktet nu var klar til at komme på markedet. Der viste sig dog i sidste øjeblik at være nogle tekniske detaljer, der ikke var helt på plads, hvilket gav en betydelig forsinkelse. Men det blev løst, især med støtte og rådgivning, han fik i Scion DTU.

“I 2015 kom vi så på markedet, og siden har vi primært været optaget af markedsføring og etablering af salgskanaler. Det er en læreproces for en person, der er uddannet jurist og advokat, så rådgivningen og netværket i Scion DTU er virkeligt noget, jeg får meget ud af.”

Gratis magasin:
Få "The Danish Startup Bible 2024" i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY