You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

EIFO investerer i rumfartsscaleup fra Hvidovre

Phillip Chambers, CEO hos Orbex

Rumfartsselskabet Orbex, der bl.a. har base i Danmark, har netop sikret sig en trecifret investering fra blandt andre EIFO  Octopus Ventures, BGF og Scottish National Investment Bank. Kapitalen skal bruges til at sætte skub i raketudviklingen.

Rumfartsselskabet Orbex, der bl.a. har base i Danmark, har netop sikret sig en trecifret investering fra blandt andre EIFO  Octopus Ventures, BGF og Scottish National Investment Bank. Kapitalen skal bruges til at sætte skub i raketudviklingen.

Rumfartsselskabet Orbex har netop sikret sig en investering på 145 millioner kroner til at sætte skub i raketudvikling. Nu sættes alle sejl til for at blive førende i Europa, oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Finansieringsrunden er en serie C-udvidelse, hvor EIFO investerer sammen med blandt andre Octopus Ventures, BGF og Scottish National Investment Bank.

Læs også: Rumraket-virksomhed Orbex henter Scale-up ekspert som CEO

Finansieringen skal hjælpe Orbex med at fremskynde udviklingen af Prime, selskabets 19 meter lange totrinsraket, der er designet til at transportere små satellitter ind i Low Earth Orbit.

“Orbex er en af kun to rumraketproducenter i Storbritannien, og den eneste, der også driver sin egen rumhavn. Vores teknologi er afgørende for at gøre Storbritannien til et knudepunkt for europæisk orbital-lancering, og vi går ind i en kritisk fase af udviklingen. Vi bygger en bæredygtig, omkostningseffektiv løfteraket til at konkurrere med de bedste af Europas rumfartsproducenter. Denne yderligere finansiering vil understøtte vores mål om at skubbe ind i en operationel lanceringsfase og skalere vores forretning, når tiden kommer,” siger Phillip Chambers, administrerende direktør for Orbex.

Investeringen kommer efter ny CEO

Orbex har nu to aktive patenter i en række europæiske lande og USA, der dækker forskellige dele af deres raketteknologi. Raketten er drevet af et vedvarende biobrændstof, som gør det muligt for den at reducere kulstofemissionerne betydeligt sammenlignet med andre raketter af samme størrelse, der udvikles andre steder i verden.

Finansieringsindsprøjtningen kommer efter, at opskaleringsekspert Phillip Chambers og tidligere generaldirektør for den spanske rumfartsorganisation Miguel Belló Mora sluttede sig til for at danne et nyt lederteam i januar. Den nye finansiering er en forlængelse af Orbex’ vækstrejse efter 28,5 millioner kroner i finansiering fra UK Space Agency i december sidste år.

”EIFO er glade for fortsat at støtte Orbex, da det er en af de få virksomheder med dansk tilstedeværelse, der opfylder det strategiske fokus, EIFO har inden for forsvaret. grøn omstilling og kommercialisering af forskning. Mens EU i øjeblikket er afhængig af USA eller andre fremmede lande, kan Orbex i den nærmeste fremtid give EU rumopsendelseskapacitet igen. Orbex teknologiplatformen giver en betydelig reduktion i CO2-ækvivalente emissioner gennem innovativt forbrændingsdesign og brug af grønne brændstoffer. Derudover er tilføjelsen af Phillip Chambers som administrerende direktør og Miguel Bello som administrerende formand for at styrke det nuværende fremragende R&D- og ingeniørteam en konstellation, som EIFO som organisation ønsker at støtte,” siger CIO i EIFO, Erik Balck Sørensen.

Med test og lancering nu i kikkerten, vil Orbex snart gå ind i en ny vækstfase med en serie D-finansieringsrunde, som har til formål at sikre sine langsigtede udsigter som den førende orbital-lanceringsvirksomhed i Europa.

Orbex holder også til i Danmark i et industrikvarter i Hvidovre og man tester løbende i Faxe Kalkbrud.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY