IDA, Kvinder der styrker

Ekspert i trådløs kommunikation hædres med pris

@Redaktionen

Onsdag eftermiddag blev Agnes & Betzy-prisen uddelt. Prisen gik til en forsker og underviser, som målrettet arbejder med at få kvindelige studerende til at føle sig hjemme i ingeniørfaget.

I vandrehallen hos ingeniørforeningen IDA var der onsdag eftermiddag og aften fuldt hus. Her var der med fokus på teknologi, kvinder og karrieremuligheder ved arrangementet Kvinder, der styrker, og traditionen tro blev Agnes & Betzy-prisen uddelt.

Prisen gives til en person, der er med til at fremme ligestillingen, synliggøre kvinder inden for ingeniørfaget eller til en kvinde, der har gjort noget bemærkelsesværdigt i eller for ingeniørfaget.

Læs også: Danske Ida Tin har rejst 220 millioner kroner til sit tyske startup

Modtageren i år blev forsker og underviser Gunvor Elisabeth Kirkelund. I indstillingen står der, at hun målrettet arbejder med at få kvindelige studerende til at føle sig hjemme på studiet og fremme ligestillingen.

Underviser i et fag med få – eller slet ingen – kvindelige studerende

Hun underviser på elektronikstudiet inden for regulering og avanceret sandsynlighedsregning, fag, som traditionelt har haft få eller ingen kvindelige studerende. Men virksomheder kan faktisk øge evnen til at innovere med 110 procent, hvis de øger deres andel af kvinder fra 24 til 40 procent, viser beregninger fra Aalborg Universitet ifølge IDA.

”Jeg prøver i høj grad at være en god rollemodel for de kvindelige studerende og tale med dem om de erfaringer, jeg har gjort mig om at være ene kvinde i en arbejdsgruppe. Når man er i en mandeverden, er det vigtigt for mig, at man fagligt kan konkurrere med sine mandlige kollegaer – og hvis muligt helst overgå dem en lille smule. Det er noget, jeg forsøger at give videre, og som jeg kan se virker for mine kvindelige studerende,” siger Gunvor Elisabeth Kirkelund.

En fordel at være kvinde

Hun begyndte som 23-årig at undervise på universitetsniveau, og er nu, knap ni år senere, ansat som lektor efter tre år som adjunkt. Og netop hendes unge alder, kan være med til at flere kvinder spejler sig i hende, lyder det i indstillingen.

”I studietiden var det nok i høj grad det, at drengene ikke turde spørge, om jeg ville med, når de skulle have en øl efter studierne. På studiet kunne det også godt være lidt barsk at få det til at virke fornuftigt i en studiegruppe. Jeg har ikke oplevet samme form for problemer, efter at jeg er blevet færdiguddannet. På min nuværende arbejdsplads har jeg kun oplevet, at det det har været en fordel for mig at være kvinde, fordi det giver mig nogle andre erfaringer, når jeg vejleder og underviser,” siger Guvor Elisabeth Kirkelund, som i 2014 forsvarede sin pd.d. inden for trådløs kommunikation og har været gæsteforsker i fire måneder ved ETH Zürich.

Se tidligere vindere af prisen her.

Læs også: Tech-kvindernes kampdag: Et potentiale, der ikke bliver udnyttet

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY