Softwarevirksomheden ELISA, der faciliterer livesalg for retail og e-commerce-forretninger, har rejst en stor investering fra investeringsselskabet HEARTLAND. “Liveshopping er en af de hurtigst voksende salgs-og marketingskanaler, der findes lige nu,” siger stifteren bag.

Fænomenet har blot lige rørt dansk jord, men det har længe været stort i Asien: Livesalg.

Det mærker den danske liveshopping-udbyder ELISA, der har udviklet en SaaS-platform, som muliggør liveshopping og social-commerce på tværs af virksomheden ved at integrere shoppingplatforme og -kanaler med de sociale medier. De har netop rejst en stor investering fra det familieejede investeringsselskab HEARTLAND.

“Liveshopping er en af de hurtigst voksende salgs-og marketingskanaler, der findes lige nu, og det er vildt at følge med i hvor mange forretninger og forbrugere, som tager kanalen til sig,” siger Christian Vester, CEO i ELISA.

Liveshopping er allerede et stort fænomen i store dele af Asien, men det kan blive endnu større i resten af verden, ifølge folkene bag platformen.

“Liveshopping er en væsentlig del af fremtidens detailhandel, og vores software ELISA er med til at vækste alt fra små lokale butikker til store forretninger og kæder som Power, Coolshop, Plantorama mv. Desuden er vores software allerede i dag den førende liveshopping-løsning i Norden,” fortæller Nikolai Aas Pedersen, grundlæggeren af ELISA.

Vil udvide i Europa

Den nye investering skal blandt andet hjælpe ELISA til at blive den foretrukne platform til liveshopping i Europa. Virksomheden er allerede at finde i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Holland, men vil nu udbrede fænomenet til resten af kontinentet.

Mange spår live-salg til at blive en dominerende trend de næste år inden for retailbranchen. Særligt salgsformen – en slags hybrid mellem webshoppen og fysisk butik – ser investeringsselskabet HEARTLAND stort potentiale i.

“ELISA har på kort tid formået at skabe en stærk platform, der understøtter en for mange ny og voksende kanal til salg og interaktion med kunder. Det er et marked, som vi tror vil fortsætte en interessant udvikling, og vi ser frem til at blive en del af den spændende rejse, som ELISA har taget hul på,” fortæller Lise Kaae, CEO i HEARTLAND.