You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Sidecourt, mest læste

Elitesportsmand starter Twitch for det sport, du ikke ser i TV

@simone

Tidligere dyrkede han sport på eliteniveau. I dag er han stifter af Sidecourt. Men selvom Peter Kildegaard sidder langt mere bag computeren nu end tidligere, ser han mange ligheder mellem at dyrke sport på højt niveau og at være iværksætter. Nu håber han, at Sidecourt kan blive det nye Twitch for det sport, du ikke ser på TV.

“Jeg har dyrket elitesport i 15 år. Jeg har altid stillet store krav til mig selv og har været meget resultatorienteret. Men i et startup er det at skabe resultater mere uhåndgribeligt, der er ikke klare point. Her kan jeg mærke, jeg skal blive bedre til at nyde processen og fejre de små sejre undervejs,” siger Peter Kildegaard, elitesportsmand og stifter af Sidecourt, og tilføjer:

“Det er vigtigt for mig, at der er en passion i arbejdet, ligesom der var i min træning, og at jeg kan bruge det til at skabe værdi. Det kunne jeg for sport, og det vil jeg nu inden for erhvervslivet.”

Hvis man skal blive Danmarksmester i en sportsgren kræver det disciplin, drive og en drøngod form. Skal man blive Danmarksmester i seks sportsgrene, ja, så kræver det i den grad dedikation. Men ikke desto mindre har Peter Kildegaard DM-medaljer i tennis, fodbold, bordtennis, volleyball, badminton og beachvolley. Sidstnævnte har han de seneste tre år repræsenteret Danmark på World Touren.

En streamingtjeneste til de oversete sportsaktiviteter

Men det seneste lille års tid har han også repræsenteret dansk volleyball på en anden måde. Peter Kildegaard stiftede nemlig i 2016 startuppet Sidecourt, en livestreaming-platform dedikeret til det sport, der ikke vises på TV.

Siden november er Sidecourt blevet anvendt til mere end 600.000 minutter, altså over et års, dansk volleyball, Peter Kildegaard har været optaget på Y Combinators Startup School og været en del af Innovationsfondens Iværksætterpilot. Han har netop relanceret en opdateret platform og går nu efter nye sportsgrene og markeder denne sommer.

“Mit mål med Sidecourt er at dække de 99 procent af de sportsaktiviteter, der ikke vises på TV. Der er en skævvridning i sportsdækningen. Atleter er afhængige af reklame-penge eller forbundsstøtte,” siger Peter Kildegaard og kommer med et eksempel:

“Tag Superligaen for eksempel, det er kraftigt dækket af medierne, hvilket skaber en større økonomi og bedre forhold for atleterne. Men andre sportsmiljøer som eksempelvis dansk volleyball har hidtil ikke haft en måde at komme ud af hallerne på. Det er ikke skalerbart, og det er begrænsende for promoveringen af sporten. Bliver de ikke interessante for sponsorer, har miljøerne svært ved at udvikle sig, og spillerne får ikke bedre forhold.”

Mange paralleler mellem sportens verden og livet som entreprenør

Peter Kildegaard har taget en kandidat på CBS og har arbejdet som analytikerassistent i Vækstfonden Venture, hvor han har evalueret mere end 100 startups. Det er afgørende kompetencer for hans nuværende projekt, men hans sportsbaggrund har også stor betydning for hans liv som iværksætter.

“Jeg var god som atlet, fordi jeg var dygtig til at træne. Og nu vil jeg være dygtig til at eksekvere på min forretning. Jeg har brugt meget tid på at fokusere på at vinde, og det kan jeg tage med mig fra sportens verden,” fortæller han.

Han ser mange paraleller mellem elitesport og iværksætteri. For som han siger; det handler om at præstere. Om du står i finalen, eller står med en investor eller kunde.

“En idé er som et talent. Det er en uhåndgribelig størrelse uden reel værdi, medmindre nogen ser et potentiale i det. Man kan pivotere den, som man kan ændre spillestil, og man kan starte på en ny idé, som kan kan starte på en ny sportsgren. Man kan bruge alt det, man har lært, for så at skulle smide alt ud, når det virkelig gælder,” siger han.

https://www.youtube.com/watch?v=D16q7krMPZA&feature=youtu.be

Finder motivation i udfordringen – og muligheden for at udvikle sportsmiljøerne

Peter Kildegaard har mål både for sig selv og de danske sportsmiljøer – ikke kun nicherne, men også de ligaer, der ikke kommer i de brede medier, men som har en fankultur i hallerne.

“Hvis Sidecourt kan hjæpe en atlet til OL eller skabe værdi for de små klubber, så vil jeg være ekstrem stolt. Det er jeg allerede. Det at arbejde med Sidecourt giver en større personlig tilfredsstillelse end at dyrke sport. Jeg giver mange muligheden for at se mange kampe, og jeg kan være med til at udvikle miljøerne; det er motiverende,” siger han.

“Jo bedre Sidecourt klarer sig, jo bedre skal klubberne også klare sig”

Han er klart inspireret af Twitch, der om nogen har givet adgang til eSport, og han ser gode muligheder for at lave produkter, der støtter op om indholdet eksempelvis en platform målrettet atleterne, hvor de kan analysere egne præstationer eller fantasy sport.

Jeg vil ændre det at konsumere sport. TV-mediet er meget passivt, men dyrt at producere. Sidecourt skal give brugeren mulighed for selv at vælge kameravinkler, se replays, når man har lyst, og optage samt dele highlights løbende, som man kan se i sætpauserne eller efter kampene. Vi ønsker at tage meget af produktionskapaciteten fra arrangøren og lægge det i brugernes hænder,” forklarer Peter Kildegaard og tilføjer:

“Vi har at gøre med folk, der virkelig går op i deres niche. Jeg har en vision om, at gøre det muligt for atleterne at realisere deres visioner og gøre det muligt for entusiasterne at engagere sig i sporten og de personer, de har relationer til. Jo bedre Sidecourt klarer sig, jo bedre skal klubberne også klare sig.”

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY