I Danmark er de fleste medlem af en a-kasse. Det giver en tryghed i hverdagen, hvis du nu skulle være uheldig og blive ledig. Men er den a kasse, som du har valgt, egentlig også den bedste for dig? Det kommer jo ikke kun an på prisen. En god a-kasse kan også styrke dig yderligere med kurser og foredrag inden for dit arbejdsfelt. Derfor er det altid en god idé at sammenligne a-kasser. Også selvom du allerede har valgt én. Det kunne jo være, at en anden passede bedre til dig og dine behov. Hvis du eksempelvis er selvstændig er behovet anderledes end hvis du er studerende. 

Du kan sammenligne de forskellige a-kasser priser og vilkår online, hvor du også kan finde din næste a kasse.

Hvad er en a-kasse?

A-kasse er egentlig en forkortelse for arbejdsløshedskasse. Det er en forsikring, der skal har til formål at sikre dig en nogenlunde indtægt, hvis du skulle blive ledig. Det gælder både, hvis du allerede er i job, eller hvis du færdiggør din uddannelse og ikke har fundet et job. Det gælder også, hvis du er selvstændig erhvervsdrivende, men drømmen om en enkeltmandsvirksomhed brister og ikke går i opfyldelse alligevel. Du bør altid være medlem af en a-kasse. Det kræver nemlig som udgangspunkt et års medlemskab, før a-kasse må udbetale dagpenge til dig, hvis du bliver ledig. Dog gælder der andre regler, hvis du er studerende og færdiggør dit studie.

Hvad kan en a-kasse hjælpe mig med?

En a-kasses primære formål er at garantere dig en økonomisk sikkerhed, hvis du bliver ledig. Med andre ord tegner du en forsikring mod manglende indtægt. Hvis du ikke tegner en forsikring hos en a-kasse, vil du oftest modtage kontanthjælp i stedet. Hvis du altså bliver ledig. Kontanthjælpen vil som udgangspunkt have en lavere sats og flere vilkår tilkoblet. A-kassernes satser er strømlinet i hele Danmark. Det betyder for dig, at du får det samme beløb udbetalt uafhængigt af, hvilken a-kasse du vælger. Derfor kan en a-kasse altså heller ikke tilbyde dig en større udbetaling. Til gengæld kan de tilbyde en lavere pris. 

Solidt sikkerhedsnet til at gribe dig, hvis drømmen brister

Hvis du er uheldig og drømmen om at være selvstændig erhvervsdrivende brister, kan en god a-kasse dog hjælpe dig med mere end blot penge. Her kan du også få vejledning om jobsøgning, CV-opbygning og meget mere, der vil gøre din vej tilbage på arbejdsmarkedet kortere. Hvis du er i arbejde, vil de forskellige a-kasser typisk også holde en række arrangementer. Her kan det være en klar fordel at vælge en a-kasse, der er specialiseret indenfor dit arbejdsområde. På den måde er du nemlig sikret at blive inviteret med til fagligt relevante arrangementer og kurser, der kan få dig tilbage på sporet igen.