Hvis en betalingsstartup skal være konkurrencedygtig, kræver det mere end evnen til blot at flytte penge fra en konto til en anden. Derfor bruger nye betalingsplatforme mindst lige så mange kræfter på de services, som ligger rundt om betalingen, som selve betalingen.
Det har resulteret i services som “buy now, pay later,” betaling direkte i regnskabsprogrammet og scanning af bilag, så alle oplysninger automatiske overføres til betalingsplatformen. Målet er altså at koble flere services på platformen, som den løser andet og mere end blot at flytte penge fra et sted til et andet.
“Man plejer at sige, at det mindst sexede i en købsoplevelse er betalingen. Vi har den holdning, at selvfølgelig skal du betale, men det er bare en del af processen, så derfor skal vi gøre hele processen og købsoplevelsen så nem som mulig,” siger Anders Riis, CEOCEO betyder Chief Executive Officer og er den øverste leder i en virksomhed, ansvarlig for den overordnede strategi og ledelse. CEO’en rapporterer normalt ti... More og grundlægger af betalingsplatformen Swiipe.
I august 2021 tilføjede Swiipe en ny funktion til sortimentet: Swiipe Plus-sell. Servicen giver webshopkunder mulighed for at tilføje flere varer til ordren på ’Thank you’ ordrebekræftelsessiden, altså efter ordren er gennemført.
Har man derfor købt maling men glemt penslerne, kan bare tilføje den nye vare med et enkelt klik og produkterne vil blive tilføjet på en samlet opdateret ordre, uden at kunden skal betale ny fragt og hive kortoplysningerne frem igen.
“Det giver en ekstrem god kundeoplevelse, fordi du som kunde får det hele med, men vi forventer også, at det vil øge den gennemsnitlige ordrestørrelse for webshoppen,” siger Anders Riis.
Ifølge Anders Riis er Swiipe Plus-sell en service, som endnu ikke findes i markedet. Virksomheden forventer dog, at det kan øge ordrestørrelsen med op til 10 procent.
Automatisk tilbagebetaling
Mxney er en af de mange virksomheder, som hver dag benytter sig af betalingsplatformenes nye services. Mxney finansierer vækst hos mindre og mellemstore webshops, og får tilbagebetalt lånet løbende som en del af onlinebutikkens omsætning – eksempelvis som fem procent af hver ordre – i en såkaldt splitbetaling.
Mxney er dermed et godt eksempel på, hvordan fintech-virksomheder i dag anvender ny teknologi til at kunne levere finansielle produkter til især mindre virksomheder og startups, som historisk har haft svært ved at få finansiering ved at gå i banken.
“Ved at bygge strukturel sikkerhed ind i webshoppens cash flow kan vi i højere grad kreditvurdere vores kunder baseret på deres live transaktions- og markedsføringsdata. Samtidig kan vi minimere vores kreditrisiko og dermed hjælpe disse virksomheder med at få den nødvendige kapital, som er helt afgørende for vækst og succes i de tidlige faser,” siger Morten Askekilde, medstifter af Mxney.
Han uddyber, at alternativet for de fleste webshops enten vil være højere renter og at stille personlig sikkerhed – eller slet ikke at få den nødvendige finansiering til vækst. Men da der ofte er stor risiko forbundet med at starte en ny virksomhed op, tøver mange selvstændige med at påtage sig yderligere risiko.
Mxney benytter sig af flere betalingsplatforme, da det giver større fleksibilitet over for webshopejerne. Hovedkravet til betalingsplatformen er dog, at de skal kunne udføre en splitbetaling, da webshopejerne dermed undgår at skulle tilbagebetale penge, som de ikke nødvendigvis har tjent.
“Som webshopejer gør det livet markant lettere, da tilbagebetalingen af finansieringen sker helt automatisk i takt med salget, da afdragene automatisk følger omsætningen. Samtidig ønsker vi at hjælpe virksomhederne med at anvende kapitalen på vækstfremmende initiativer, eksempelvis digital markedsføring, således at webshopejerne altid får mest mulig ud af kapitalen,” siger Morten Askekilde.
Betaling med ét klik
Mens de omkringliggende services i fremtiden kommer til at adskille betalingsplatformene fra deres konkurrenter, har Anders Riis og resten af Swiipe skåret betalingsoplevelsen helt ind til benet, da de har gjort betaling muligt med bare ét enkelt klik.
“Det er mærkeligt, at vi i 2021 stadig har en relativ tung proces, når det kommer til at købe ting online. Det svarer til, at du går ned i et supermarked, og så spørger de efter adresse, telefonnummer, og hvad er cifrene på dit kreditkort er,” siger Anders Riis.