This post is also available in: English
De syv godkendte GTS-institutter er alle en del af den danske indsats for at skabe et innovativt og konkurrencedygtigt erhvervsliv ved at fremskynde ny viden og ny teknologis vej til det kommercielle marked.
Institutterne leverer forsknings- og udviklingstjenester til virksomheder, herunder startups. Især forskningsintensive projekter kan få meget ud af at få deres støtte, da institutterne har en bred vifte af tekniske kompetencer, viden og topmoderne faciliteter og udstyr.
GTS-institutterne er virksomheder med et almennyttigt formål, der sælger deres ydelser på kommercielle vilkår. GTS-institutterne modtager cirka 300 millioner kroner om året i offentlig støtte, hvilket svarer til cirka 10 procent af den samlede omsætning. Udover at virksomheder kan købe GTS-ydelser er der også muligheder for at indgå i et FoU-samarbejde finansieret af danske eller internationale puljer og fonde fx i regi af Innovationsfonden eller EU-programmer.
Beskyt innovationen
GTS-institutterne samarbejder primært med meget innovative og forskningsdrevne virksomheder. Det betyder, at startups, der samarbejder med GTS-institutter, også bør have en klar strategi for deres intellektuelle ejendomsret.
Det omfatter patenter, designbeskyttelse og varemærker. Uanset behovet er der et væld af ressourcer og nyttig vejledning at finde.
IPR er dog et utroligt kompleks område, og hvis ansøgningsprocessen er for udfordrende, er det muligt at slå sig sammen med specialiserede rådgivere.
Fullscreen Mode