You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Fintech entangles across sizes, industries and borders

@sebastian

Danish fintech has matured in record time and is starting to play a role among large, established companies on the global stage.

Danish fintech has matured in record time and is starting to play a role among large, established companies on the global stage.

This post is also available in: Danish

Fem funklende, danske fintech-enhjørninger er blevet avlet på fem korte år. Et tydeligt bevis på den kraftige modningsproces, branchen har været igennem, siden Copenhagen Fintechs opstod i 2016.

“Det opmuntrer økosystem at vide, at de har fyrtårne – og enhjørningene vokser stadig. Vi siger altid, at man skal se på Chainalysis, Lunar og Pleo: Men anerkend også, at du kan være en lille startup og gøre en stor forskel. Man behøver ikke at være en enhjørning for at blive kendt i verden,” siger Nicolette Tham, Head of Community i Copenhagen Fintech.

Fintech-økosystemet har etableret sig og bygget bro mellem stiftere, talenter, startups, scaleups og universiteter. Samtidig er det godt på vej til at åbne op for den etablerede industri, andre sektorer og globale partnere.

Håndgribelig i flere brancher

Fintech er betalingsløsninger og neo-banker. Men i dag er det også meget mere. Finansielle værktøjer bevæger sig på tværs af brancher. I de senere år er spredningen blevet meget mere håndgribelig.

<em>Nicolette Tham Head of Community i Copenhagen Fintech<em>

“ESG er stadig et stort emne inden for fintech. Det vokser i Danmark og bliver mere håndgribeligt: ESG-målinger er overalt. Lige nu ser vi, at det også bevæger sig ned til mindre virksomheder – også på grund af EU-taxonomi – og nye fintechs er det, der gør det muligt,” siger Nicolette Tham og fortsætter:

“Web3 har oplevet en lignende bevægelse. Der er mere gang i den med NFT’er, tokenisering og blockhain. Etablerede virksomheder er på vej ind i metaverse – det er på et tidligt stadie, men det er på vej op, og nogle af de startups, som sidder i Copenhagen Fintech Lab, er ved at få fodfæste og finansiering.”

Internationale partnerskaber

Etablerede virksomheder som banker og forsikringsselskaber har altid spillet en rolle i Copenhagen Fintech, og i de senere år er forholdet mellem startups og de etablerede virksomheder blevet endnu tættere.

“Vi bringer folk sammen, som ellers ikke ville ende i samme rum. Banker kan også hænge ud med fintechs – det er sådan, man skaber forandring og driver innovation. På vores sidste demodage præsenterede fintechs deres teknologi for 50 repræsentanter fra de etablerede industrier,” siger Nicolette Tham.

Mens mange danske fintech-virksomheder har været særligt stærke i Norden, er der også eksempler på internationale partnerskaber – f.eks. mellem startup AQRisk og brasilianske NBC samt Matter og forsikringsselskabet Singlife with Aviva fra Singapore.

“Generelt oplever vi en stor interesse fra internationale virksomheder, som er ivrige efter at komme ind i det danske økosystem. Uanset om det er tyske forsikringsselskaber, franske banker eller universiteter fra udlandet – de ønsker at få det danske perspektiv. Internationaliseringen er blevet mere håndgribelig de sidste 1,5 år, det sker virkelig nu.”

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY