Global Tech Trends 2023

Global Tech Trends 2023

@Redaktionen

This post is also available in: Danish

Global Tech Trends er en serie af 12 korte rapporter, der hver dækker en specifik tech-trend. Disse tendenser er blevet identificeret og udviklet af de syv innovationscentre, der er strategisk placeret på tværs af globale innovationshotspots i Silicon Valley, Boston, München, Tel Aviv, Seoul, Shanghai og Bangalore. Derudover er flere af rapporterne blevet suppleret med et afsnit udviklet af TechPlomacy under tech-ambassadørens kontor, som har tilføjet deres perspektiver på de samfundsmæssige og etiske dimensioner af de specifikke trends.

Hver rapport indeholder en generel forklaring af den givne teknologi, en vurdering af dens potentielle indvirkning og en kort analyse af, hvor støttende de lokale innovationsøkosystemer er set fra et politisk, iværksættermæssigt, virksomhedsmæssigt, finansielt og akademisk perspektiv.

Rapporterne efterfølges af en podcast-serie, der dykker dybere ned i de 12 trends.


David Michael Schjerlund, Kontorchef for Export, Innovation and Global Public Affairs

”Global Tech Trends bygger bro mellem det danske innovationsøkosystem og vores syv innovationscentre i Silicon Valley, Boston, München, Tel Aviv, Shanghai, Seoul og Bangalore. Vi giver danske aktører adgang til den nyeste information omkring fremtidens teknologi og anvendelsesmuligheder, så de er på forkant med udviklingen. Det er en kerneopgave for os og vi vil gerne ramme så mange som muligt. Så i år tager vi hele den samtale og gør tilgængelig for alle gennem vores nye Global Tech Trends podcast.”


Henrik Aarestrup, CEO for DigitalLead

”Vi er meget glade for at være blevet inviteret ind som partner på projektet for nu andet år i træk. Det er afgørende, at vi kan holde os opdaterede på de teknologiske udviklinger, som kommer til at dominere fremtiden for vores medlemmer. Global Tech Trends leverer netop det, ved at præsentere en omfattende vifte af forskellige teknologiske tendenser på en yderst enkel og lettilgængelig måde.”


Dyk ned i de 12 trends på sitet her


Carbon Dioxide Removal

Carbon Dioxide Removal (CDR) er en hurtigt voksende global teknologitrend, der har potentialet til at blive en billion-dollar-mulighed, samtidig med at den fungerer som en mekanisme til at nå de globale klimamål.

The Future of Mobility

Mobilitet er på vej ind i en ny tidsalder, som forandres af innovation, digital teknologi og et ønske om at blive mere bæredygtig. Nye aktører er på vej frem og er stærkt påvirket af fire store tendenser: autonom kørsel, elektrificering, konnektivitet og delt mobilitet.

Space

I løbet af det seneste årti har fremskridtene inden for rumteknologi gjort det muligt for nye aktører at komme ind i sektoren, åbnet op for nye anvendelsesmuligheder og positioneret rummet, så det kan hjælpe med at tackle globale udfordringer.

Supply Chain Tech

Konvergensen mellem IoT, 5G og AI/ML er klar til at revolutionere forsyningskædeindustrien og drive innovation og vækst. Med en forventet værdi på 37 milliarder dollars i 2027 oplever sektoren en betydelig ekspansion.

Space-based Technology and Infrastructure

Konvergensen af ny og billigere satellitteknologi, talent, kapital og åbne markeder giver et betydeligt momentum for internationalt samarbejde og innovation med en af verdens voksende rummagter.

Metaverse

Sydkorea har oplevet en stigning i metaverse-fokuserede virksomheder. Kombinationen af metaverse og smarte byer i Sydkorea udgør en fængslende integration med mange overbevisende fordele.

Hospital-at-home

Mange ser hospital-at-home-modellen som en bæredygtig måde at øge værdien på, efterhånden som hospitalerne revurderer, hvordan og hvor de behandler patienterne. Nogle patienter, der har brug for akut behandling, kan modtage den hjemme i stedet for på et hospital.

Green Hydrogen

Den seneste udvikling inden for kulstofneutralitet har sat fokus på indførelsen af grønne brændstoffer, hvor grøn brint er det mest lovende, da dets bestanddele, brint og ilt, er til stede i rigelige mængder, og produktionen af det ikke udleder forurening.

Generative AI

The rapid advancements in generative AI models are reshaping the dynamics of human-machine interactions. This transformative power has become increasingly evident to the public through the popularity of services like OpenAI’s ChatGPT and Google’s Bard.

Femtech

Femtech, som den danske iværksætter Ida Tin kaldte “Femtech-industrien” i 2016, vokser hurtigt og viser lovende resultater, når det gælder om at forbedre kvinders sundhed, tiltrække ventureinvesteringer, skabe nye virksomheder og katalysere positive sociale forandringer.

EV Batteries

Det globale marked for batterier til elbiler vokser hurtigt i takt med landenes bestræbelser på at reducere deres CO2-fodaftryk. Industrien er stadig på jagt efter bæredygtige teknologier, der effektivt kan genbruge og genanvende værdifulde batterier.

Telehealth

Patienter rejser for at modtage innovativ og avanceret medicinsk behandling og vender tilbage for at modtage fjernovervågning og konsultation via telesundhed. Telesundhedsteknologi vil spille en vigtig rolle i at hjælpe læger med at overvåge patienternes sundhedstilstand på afstand.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste