Endnu et lam har bevæget sig ind i løvens hule, og siden fundet vej til Iværksætterhistorier. I denne episode tager iværksætterhistorier fat i Mutebox, der fik 400.000 kroner af Jesper Buch for 20% af deres virksomhed. 

Podcasten er produceret og optaget af Iværksætterhistorier.

DRs realityprogram Løvens Hule har beriget endnu en startup med en kærlig sum penge. Denne gang har startuppet, MuteBox, slået benene væk under Jesper Buch, som har smidt 400.000 kroner efter virksomheden. MuteBox har, med deres lydtætte telefonboks, skabt et roligt pusterum på en hektisk arbejdsplads. Konceptet er enkelt – gå ind i boksen og hold dit møde uden baggrundsstøj, eller booking af mødelokaler.

Duoen bag MuteBox er et umage par. De to iværksættere er den 38-årige tidligere lærer Thomas Keller Carstensen samt hans tidligere elev, 20-årige Jonas Kjemtrup.

Fra kondomer, til telefonbokse

For duoens senior, er iværksætteri ikke en helt ny saga. I starten af 00’erne, lancerede Thomas Keller Carstensen en online kondom-virksomhed, “Kondom-expressen”. Selvom “Kondom-expressen”, var et hit, havde Thomas Keller Carstensen ikke nerverne til at satse hele butikken og gå all in.

I stedet havde han mange drømme og A4-arks med idéer hjemme i skuffen. Det var først da idéen om den perfekte telefonboks, kom til Thomas Keller Carstensen, at han tænkte: Det her må ikke gå til spilde.

Kontroversiel relation gav pote

Selvom relationer mellem lærer og elever, ofte er en dårlig ide, gav denne relation dog pote. Thomas Keller Carstensen præsenterede sin ide for sin, engagerede, elev Jonas Kjemtrup. Jonas Kjemtrup gik i fuld gang med research, men fandt hurtigt ud af, at han ikke kunne få idéen i mål, alene. Efter noget tid, opsagde Thomas Keller Carstensen sit fuldtidsjob og sluttede sig til sin tidligere elev, der havde arbejdet fuldtid med projektet siden afsluttet studie.

Smigrende udsmykning, Photobooth og forhandling

Efter god respons fra potentielle kunder, besluttede duoen at melde sig til realityprogrammet, Løvens Hule. De gik all in. MuteBox lavede telefonbokse med programmets logo, og kontaktede Myselfie, der hjalp med at finpudse deres to-minutters pitch.

Deres ihærdighed gav pote. Jesper Buch smed et starttilbud på 300.000 kroner, som MuteBox fik sparket opad. Duoen fik forhandlet med Jesper Buch, og pressede ham fra de 300.000 kroner, til 400.000, for 20% af virksomheden.

Lyt til hele historien her: