Energiselskabet E.ON åbner nu dørene op for de to grønne startups Rezycl og Anyware Solutions. Iværksættervirksomhederne har udviklet digitale løsninger indenfor intelligente hjem og smartere affaldshåndtering.

De to grønne startups Rezycl og Anyware Solutions flytter nu ind hos E.ON i de næste tre måneder, og skal sammen med E.ON modne og udvikle deres forretningsmodel. Begge startups får tilført seed-kapital på 15.000 euro.

De to startups kvalificerede sig gennem pitchkonkurrencen #accelerateCPH, som E.ON afholdte på DTU Skylab i starten af januar. Ud af mere end 50 startups blev ti udvalgt til at pitche på dagen.

På selve Pitch-dagen blev det startuppet Rezycl, der løb med prisen, men også Anyware Solutions blev inviteret ind hos E.ON.

Reelt markedspotentiale

E.ON har indgået aftaler med de to startups, fordi de ser et reelt markedspotentiale i deres løsninger. Ifølge Lars van Hauen, innovationsdirektør i E.ON, er det ikke nok at have en god ide.

”I dag er det slet ikke nok med en god ide. Man skal også kunne formidle og perspektivere sin idé, så andre køber ind på den og kan se den samfundsnyttige relevans og forretningspotentialet. Og så skal man have lysten og viljen til at kæmpe for at føre idéen ud i livet. Derfor skal mange ting gå op i en højere enhed,” forklarer Lars van Hauen.