De fire fædre, som stiftede Reshopper, og CEO for Reshopper Aja Guldhammer Henderson. I midten ses Nicolai Danmark Johannesen.

Engelske medier er afgørende for Reshoppers britiske eventyr

@sebastian

Second hand appen Reshopper gør klar til at erobre England i 2018, hvor ambitionen er at få mange millioner britiske børnefamilier til at købe og sælge brugte børneting. Og takket være målrettet arbejde med de britiske medier, er det danske startup kommet godt fra start.

Året er startet godt for den danske app Reshopper. Efter at have lanceret i Danmark, Sverige og Holland og nået 500.000 downloads, har Reshopper gjort sig klar til at indtage England. Og i årets første uger har den engelske presse taget særdeles godt imod det danske startup. Senest har den store britiske avis The Sun bragt en længere artikel, og også BBC har bragt en radioudsendelse om den danske app.

”Ebay gjorde det for second hand ting, Uber gjorde det for taxa-kørser, Etsy for håndværk og Depop for brugt modetøj til teens. Nu er en salgsapp for brugte baby- og børneting blevet så populær, at halvdelen af husstandene i Danmark med børn under seks år bruger den mindst engang om måneden. Appen hedder Reshopper og founderen af Just Eat har allerede investeret i den,” lød det, da Reshopper blev omtalt i et længere indslag i forbrugerprogrammet ”You and Yours” på BBC Radio 4.

I The Sun beskrev den britiske mor Carla Perry – som er bosat i Danmark – appen i meget rosende vendinger, mens chefredaktøren for onlinemediet NetMums i BBC-programmet vurderer at ”I think it will definitely fly here.”

Reshopper bruger dog ikke kun de flotte ord til at lune sig på. Mediearbejdet er en bevidst strategi, som skal bane vejen for at indtage det engelske marked.

100.000 brugere for 0 kroner

Efter en silent launch i efteråret sidste år, er Reshopper nu i gang med en større, officiel lancering i England. Selvom startuppet ikke vil sætte tal på brugere og downloads, fortæller Nicolai Danmark Johannesen, COO og medstifter af Reshopper, at de ser ”en pæn interesse og får mange nye UK-brugere.”

”Først og fremmest får vi afsindig vigtig og værdifuld branding ud af det, som man ikke kan betale sig fra. At BBC-værten laver en intro, hvor hun nævner os sammen med kæmpe brands som eBay, Etsy og Uber, og at The Sun kalder vores app for “Total game-changer”, er jo uvurderlige kommentarer, og et vigtigt signal vi dermed kan sende til potentielle samarbejdspartnere i de nye markeder,” forklarer han.

Læs også: Reshopper rykker snart til England

Strategien med at bruge medierne som spydspids til markedet, tager de med sig fra Danmark. Her oplevede Reshopper især mange nye downloads efter en livedemo af appen i Go’morgen Danmark på TV2.

”PR arbejdet har altid været en af de afgørende faktorer for Reshoppers eksistens. Udover en unik og god app, opbyggede vi i Danmark også selve brandet med PR. Det var en af grundstenene til at skabe et stort kendskab, som skete via omtale i aviser, medier og tv, og det betød, at vi vækstede organisk til over 100.000 brugere herhjemme med et 0 kroners marketing budget,” siger Nicolai Danmark Johannesen.

Baner vejen til nye samarbejder

For Reshopper handler det målrettede mediearbejde ikke kun om at drive nye brugere til platformen.

”Omtale i de store internationale medier handler for os i første fase om brand awareness – især overfor kommende samarbejdspartnere. Det er noget, vi går benhårdt efter, fordi vi ved, hvilken effekt det har, når vi skal opbygge et brand fra nul i et nyt marked. Når vi bliver omtalt i The Sun og BBC og TechCrunch ses det som en blåstempling af idéen, for det er bestemt ikke alle mindre startups, som får spalteplads og kommer igennem nåleøjet hos de store mediers enorme redaktionelle filter,” siger Nicolai Danmark Johannesen.

Læs også: Jesper Buch investerer millioner i Reshopper

Flere gange har de internationale omtaler givet henvendelser fra store mediepartnere og investorer, og ellers strandede dialoger med mulige partnere er pludselig blusset op igen.

”Dialoger med mulige partnere er blevet genoptaget på deres initiativ, efter de har set os omtalt – og den opmærksomhed og buzz er vigtig at skabe i et nyt marked. Det er ikke noget, som sker af sig selv, da det kræver fokus, men derfor er det også en højt prioriteret del i vores internationale playbook, når vi skal skalere i nye markeder,” siger han.

Fakta: Reshopper

  • Reshopper blev lanceret i 2012 af en gruppe fædre som en lokal, digital markedsplads for børnefamilier.
  • Appen er downloaded mere end 500.000 gange, og i dag bliver der handlet mange tusinde gange i appen hver dag. I 2017 skiftede mere end 1,3 millioner varer hænder via Reshopper – det er mere end 2 solgte varer i minuttet.
  • Kåret til Danmarks Bedste Børneapp i 2015, 2016 og 2017, samt Bedste Bæredygtige Initiativ i 2016 af onlineguiden Bornibyen.dk.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY