It-startuppet Peakon har hentet en tocifret millioninvestering fra venturefonden EQT Ventures.

På bare to år har Peakon hentet tæt ved 100 millioner kroner i investering fra fonde og private investorer. De seneste 44,5 millioner kroner har it-startuppet netop lukket med ledende investor EQT Ventures, sammen med eksisterende investorer IDInvest, Sunstone og Tommy Ahlers.

Havde styr på økonomien – men kunne accelerere vækst med ny kapital

Peakon arbejder med medarbejdertilfredshed og -analyser og blev stiftet i 2014 af Kasper Hulthin, Christian Holm, Phil Chambers og Dan Rodgers. De gik på markedet for blot ét år siden, men har allerede kunder som Leo Pharma, Trustpilot, Opera og Egmont, som de servicerer fra deres kontorer i Danmark, England og USA.

“Vi er overvældet af den positive respons, vores platform har fået, og vi befinder os nu i den heldige position, at vi har et ledende produkt i et boomende marked,” siger CEO Phil Chambers i en pressemeddelelse og fortsætter:

“På grund af vores voksende omsætning stod vi allerede i en solid økonomisk situation, og valgte at udnytte dette ved at accelerere vores planer om vækst, især ved at udbygge vores fokus på machine learning, data-science og udviklerteams. EQT Ventures kommer med nogle fantastiske operationelle erfaringer inden for international skalering, marketing og produktforståelse, og det er skønt at have dem ombord. Med en voksende kundebase tværs over Europa og i USA er de er godt match for os.”

Et marked i milliardklassen

Ifølge Deloitte er markedet for analyseværktøjer til medarbejdertilfredshed og -engagement allerede i milliardklassen. Og det er netop Peakons mission at påvirke synet på produktivitet og arbejdsglæde gennem data for at skabe bedre synergier mellem virksomheden og de ansatte.

Hos EQT Ventures ser managing partner, Lars Jörnow, især AI som en af nøglesektorerne for investorer i år:

“Vi er begejstrede for at kunne støtte Peakon i de næste faser af virksomhedens udvikling. Virksomhedskultur og det at være i stand til at spore, analysere og handle på medarbejdernes trivsel bliver mere og mere afgørende for de mest succesfulde virksomheder i verden,” siger han i pressemeddelelsen.