Nordic Growth Hackers, Growth hack

Growth Hacking: Branchen deler sine stærkeste vækstværktøjer

@Michael

Hvordan udvælger man de rette værktøjer, når der skal skabes digital vækst i dit startup? Det var omdrejningspunktet, da Simplesite endnu en gang samlede branchen til videndeling ved Nordic Growth Hackers #8.

Som et barn i en legetøjsbutik kan det for mange iværksættere være svært at udvælge det helt rigtige værktøj, når der skal skabes vækst i virksomheden. Med det udgangspunkt var temaet for den ottende udgave af Nordic Growth Hackers ”Tools & How To Use Them”, eller som idémand og Simplesite CEO Morten Elk udtrykte:

”Et værktøj er bare legetøj. I aften skal vi tale om, hvordan værktøjer i kombination med de rette processer kan skabe noget, der virker,”

Her er nogle af de værktøjer og processer, der, ifølge aftenens talere, har virket og hjulpet dem med at skabe vækst i deres virksomhed.

Kasper Hove, Head of Online Marketing hos Momondo

Væksthack: Ti praktikanter frem for to erfarne.

Da Momondo i 2012 stod overfor 24 markeder med kun én Online Marketing Manager valgte man en alternativ løsning. Frem for at hyre erfarne marketingfolk, satsede man i stedet på ti nøglemarkeder og fandt én lokal praktikant fra hvert marked – og gjorde dem til landechefer.

”Vores tanke var, at vi enten kunne hyre to erfarne Search Marketing-folk eller få ti praktikanter for den samme pris. Og praktikanterne ville lære vores marketing-setup lige så hurtigt som de mere erfarne folk,” siger Kasper Hove.

De ti praktikanter blev ansat for et år og gennemgik så et omfangsrigt træningsprogram, som bød på tre måneders undervisning, tre måneders opbygning af kampagner og til sidst seks måneder på prøve. Det resulterede i sidste ende i en fuldtidsansættelse for mange af praktikanterne.

Modellen skabte profitabel vækst, og praktikanterne tjente hurtigt deres løn hjem. Det blev grundlaget for en praktikantmodel, som har vist sig at være skalerbar og bidraget til Momondos vækst.

”Det er et must at have det rigtige hold og at give dem de rette rammer, hvis man vil skabe profitabel vækst,” afslutter Kasper.

Taylor Ryan, Head of Marketing hos Geniebelt

Væksthack: Backlinks – at finde dem og få flere af dem.

Hvis du vil have optimeret din SEO, er backlinks, som er links fra andre sider til din hjemmeside, et rigtig godt middel. Det erfarede Geniebelt, der har haft stor succes med at anvende værktøjet Ahref til at holde øje med backlinks. Geniebelts referral traffic er på et år steget med 428 procent, og det kan, ifølge Taylor Ryan, i høj grad tilskrives et målrettet arbejde med at skaffe de rette backlinks til virksomhedens hjemmeside.

Her har indsatsen dels bestået i at have overblik over backlinks for virksomheden og dens konkurrenter ved hjælp af Ahref og selvfølgelig sørge for at få flere af dem til siden. Det kan for eksempel gøres ved at kontakte andre sider og få dem til at linke til dig.

”Ofte er det svært bare at få fat på et menneske, der kan ændre på siden. Tit kan man sige, at man er faldet over et dødt link på deres side, og at man gerne vil oplyse dem om det – og så måske få dem til at linke til din side,” siger Taylor Ryan.

Her er det selvfølgelig afgørende, at du har noget på din side, som folk vil linke til. Det vil sige godt indhold, som andre finder interessant.

Christian Holm, medstifter af Peakon

Væksthack: Automatisering af udviklingsfunktioner tidligt i en virksomhed.

Har du opgaver, du tænker kunne have været gjort meget smartere, hvis du havde tænkt over en løsning tidligere?

Det har Christian Holm oplevet. Så han var med til at starte Peakon, var han opsat på, at automatisere processer tidligt, så de ikke blev usynlige tidsrøvere i det lange løb. Derfor fandt man tidligt i Peakons levetid frem til værktøjet Selenium. Værktøjet bruger Peakon til at lave interface-tests i startuppets produkt, som er online surveys. Det sparede Peakon mange timer i forhold til at teste manuelt, om et link eksempelvis virkede på den rigtige måde eller fungerede i en ældre version af Firefox.

Samme tankegang fulgte Peaking i forbindelse med oversættelse. Her valgte man servicen Crowdin og byggede så selv værktøjer og automatisering til det. Således har Peakon i dag en skalerbar model, som gør det nemt at tilføje nye sprog til tjenesten.

”Mange frygter at bruge tid på automatisering. For hvad nu hvis det ikke virker? Den eneste måde at finde ud af, om der er mulige produktivitetsgevinster, er ved at teste det, og mange gange er det jo nemt,” siger Christian Holm.

I dag har Peakon derfor en meget automatiseret proces, når der udgives nye versioner af virksomhedens software. På den måde kan Peakon opdatere sin løsning uden af bruge ressourcer på tests og andre rutineopgaver.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY