Erhvervsbanken får ny og vigtig rolle for SMV’er

@sebastian

I fremtiden vil små- og mellemstore virksomheder ikke bare gå til banken efter lån og rådgivning. De vil også have fintech-løsninger, der understøtter virksomheden, og flere banker tilbyder det allerede.

I fremtiden vil små- og mellemstore virksomheder ikke bare gå til banken efter lån og rådgivning. De vil også have fintech-løsninger, der understøtter virksomheden, og flere banker tilbyder det allerede.

Da udfordrerbanken Lunar lancerede sin erhvervsbank for et år siden, var det med et meget simpelt produkt målrettet nystartede virksomheder og enkeltmandsforetagender.

Målet var dog allerede fra start meget større. Derfor har Lunar også siden tilføjet mere avancerede bankprodukter og fået mulighed for at onboarde små- og mellemstore virksomheder. Men vigtigst af alt har de tilføjet en række værktøjer, som skal gøre livet lettere for kunderne: Medarbejderkort med integreret udgiftshåndtering, virksomhedslån, regnskabsintegration, styring af betaling fra kunder. Nogle har de udviklet selv, mens andre er lanceret i samarbejde med tredjeparter.

”En ting er, at det er digitalt, og det går hurtigere, fordi man har styr på sine data. Men for os handler det også om at kigge ud over bankens banehalvdel. Vi tilbyder traditionelle bankprodukter, men vi kigger også meget seriøst ind i, hvordan vi kan blive en one-stop-shop for fintech-løsninger, så kunderne både får bank men også alle de andre finansielle services, som de normalt tilkøber,” siger Jacob Faber, Head of Business i Lunar.

Og strategien med at tilbyde mere end bare bankprodukter er indtil videre aldeles succesfuld: 12.000 virksomheder er indtil videre blevet kunder i banken, og tallet stiger fortsat med 1.000 kunder om måneden.

Erhvervsbanken får ny rolle

De etablerede banker er på samme måde begyndt at anvende forskellige fintech-værktøjer, som gør banken i stand til at give deres SMV-kunder en mere glat og effektiv brugeroplevelse.

Danske Bank tilbyder allerede både finansielle og ikke-finansielle services for at hjælpe SMV’er og startups med at vokse deres forretning gennem deres ‘growth and impact’-team. Og det ser også ud til, at sådanne storbanker kommer til at spille en rolle i at distribuere nye fintech-løsning til deres kunder – noget Danske Bank allerede arbejder med.

”Vi kan helt klart spille en rolle i at bringe nogle af løsningerne ud til vores kunder. Det har vi blandt andet gjort med lønsystemet Zenegy, som Danske Bank også har investeret i,” forklarer Kent Due-Frederiksen, Global Head of Danske Bank Growth.

Han har set, hvordan startup-segmentet adopterer mange af fintech-løsningerne fra start. For når man bygger sin virksomhed fra bunden, er man opmærksom på at bruge de nyeste løsninger, så man kan skalere effektivt. Og han tror, det er et pejlemærke for, hvor SMV’erne rykker sig hen ganske snart.

”Der er klart et uforløst potentiale i SMV-segmentet, hvor der kunne laves mere samarbejde med fintech og hvor inspirationen kunne findes i startup-virksomhederne.” siger Kent Due-Frederiksen.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY