You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

San Francisco, Erhvervsministeren, Silicon Valley

Erhvervsministeren besøger danskere i Silicon Valley

@simone

Erhvervsminister Brian Mikkelsen er i denne uge i Californien. Han skal sælge dansk greentech og sidst på ugen besøge en række danske iværksættere heriblandt Zendesk og Vivino.

Det er noget af en rundrejse den danske erhvervsminister, Brian Mikkelsen, er på i USA denne uge. En rejse, hvor innovation og iværksætteri er i højsædet, og hvor der både skal hentes inspiration udefra samt sælges danske idéer.

Et sted, hvor Danmark nemlig er foran USA er, når det kommer til vind- og vandteknologi. Derfor skal ministeren mødes med en række nøglepersoner i Californien for at styrke interessen for offshore vindenergi og bane vejen for et fremtidigt dansk-californisk samarbejde på vandområdet.

Stor interesse for danske løsninger

Ifølge ministeren har Californien nemlig nogle ambitiøse klimamål, og i staten er der stor interesse for de danske løsninger og erfaringer.

“De danske virksomheder er frontløbere når det gælder vind- og vandteknologi, og der er derfor nogle fantastiske muligheder for at øge greentech-eksporten til USA betydeligt de kommende år. Også i forhold til vindenergi, som er den hurtigst voksende energikilde i USA, men hvor de stadig er forholdsvis uerfarne. Fx er offshore vind – et område hvor Danmark er verdens førende – et stort set ukendt fænomen i USA,” siger han i en pressemeddelelse.

Zendesk, Realm og Vivino skal give råd om risikovillig kapital

Men ud over at fremme dansk greentech i Californien, skal ministeren også sidst på ugen mødes med en række danske iværksættere i Silicon Valley.

Der skal nemlig diskuteres, hvordan man kan understøtte et stærkere marked for risikovillig kapital i Danmark og gøre det nemmere for virksomheder at vokse sig store i landet. Her skal Brian Mikkelsen blandt andet mødes med Zendesk, Realm, OneLogin, Vivino og Tradeshift oplyser Erhvervsministeriet.

Et indblik i udenlandske investorers syn på dansk erhvervsliv

Desuden skal ministeren mødes med Silicon Valley Bank for at få indsigt i deres forretningsmodel, den såkaldte relationship banking. Udover at levere kapital giver Silicon Valley Bank adgang til et stort netværk af virksomheder, fonde og entreprenører – og så er SVB bank for op mod halvdelen af alle iværksættere i området og investor i de største venturefonde i Silicon Valley, hvor ministeren også har møde med venturekapitalfondene Innovation Endavours og Essex Woodlands. Det skal give indblik i udenlandske investorers syn på de udfordringer og muligheder, der ligger i det danske erhvervsliv.

Rejsen går da videre til acceleratoren StartX, som udvikler forretningsidéer fra forskere og studerende. Her skal ministeren blandt andet se på, hvordan acceleratormodellen fungerer i praksis i forhold til at fremme iværksætteri på universiteter.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY