Nye muligheder for fintechs: Erhvervstunge profiler stifter mentornetværk

@jakob

På kun 12 måneder er Copenhagen FinTech Lab på Christianshavn vokset til at huse 50+ virksomheder og 170 entreprenører. Et mentorprogram i nyt format skal stille erhvervskompetencer til rådighed for at virksomhederne kan accelerere der vækst yderligere.

Der er et kæmpe potentiale i dansk fintech for at skabe vækst og arbejdspladser og nu søsættes et ambitiøst og prestigefyldt mentorprogram og netværk i Copenhagen FinTech.

Med tilsagn fra anerkendte mentorprofiler, som repræsenterer bredden i behovet for kompetencer, der er helt afgørende for at løfte de danske fintech startups, forudser direktør Thomas Krogh Jensen at vi kan se frem større vækst i omsætning og arbejdspladser på den danske fintech scene.

”Programmet er målrettet og skræddersyet til Copenhagen FinTechs medlemmer, og vil blive udviklet løbende. Det vil være af afgørende betydning for danske fintech startups og dermed også for Danmarks succes som effektivt afsæt for og vækst af fintech virksomheder fra hele verden.” udtaler Thomas Krogh Jensen.

360 Grader

Mentorordningen bygger på mange års erfaring med forskellige mentorprogrammer og inspireret af succesfulde mentorprogrammer fra flere steder i verden.

“Programmet adskiller sig fra traditionelle mentorprogrammer ved at følge et fast mødeformat og ved at mentee modtager mentoring fra tre til fire mentorer af gangen. På den måde får hver mentee sit problem belyst fra 360 grader, og vil hurtigere og mere effektivt kunne træffe den rette beslutning,” siger Thomas Krogh-Jensen.

Det er mentorerne selv som anbefaler de næste mentorer ud fra det kompetencebehov der er eller opstår i miljøet. På disse anbefalinger vil mentorerne blive screenet og trænet i at udfylde rollen som mentor i dette program.

Om et år vil der være ca. 30 mentorer og 15-20 start ups fra fintech miljøet vil have modtaget sparring svarende til langt over 500 rådgivningstimer.

Globalt finanscentrum

Mentorernes kompetencer spænder bredt fra mange års erfaring med digital transformation og jura til forretningsudvikling og PR, som Ina Rosen, der er direktør i kommunikationshuset Operate a/s.

“Fintech er kendetegnet ved en enorm innovationskraft. Samtidig er det et vitalt område for samfundet og for den enkelte borger. Den finansielle branches afgørende rolle for samfundsmæssig stabilitet er velsagtens også en af de tungtvejende årsager til, at branchen har været relativt tilbageholdende med forandring,” siger Ina Rosen.

En anden af mentorerne er Jesper Rønnow Simonsen. Han har over 20 års erfaring fra den offentlige sektor (stat og kommune) i bagagen, heraf mere end 10 år som leder. I dag er han Senior Advisor hos QVARTZ.

”Med Copenhagen Fintech er der skabt en fantastisk hub for udvikling af nye finansielle tjenester med Danmark helt i front. Der er virkelig brug for at støtte denne udvikling, og jeg håber at kunne hjælpe de mange entusiastiske start-ups med at blive en succes og derigennem opbygge et stærkt finanscentrum i København, der kan konkurrere med udlandet om de bedste hoveder og de smarteste løsninger.”

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY