En ny Counter-Strike-turnering er på vej. Her konkurrerer danske virksomheder om at blive ukronede danmarksmestre i Counter-Strike for firmaer.

Det er pausetid på kontoret hos Bedre Nætter. Men pausen bliver hverken brugt på rygning eller meditation. I stedet tager medarbejderne et spil Counter-Strike: Global Offensive.

”En enkelt gang om dagen tager vi et spil Counter-Strike for lige a cleare vores hoveder og lave nogle headshots,” siger Marcus Forsberg, Head of Marketing i Bedre Nætter.

Men i Counter-Strike bliver man typisk matchet op mod spillere fra nær og fjern. Det syntes folkene på Bedre Nætter var en skam. Derfor startede de FirmaCS, med det formål at skabe en tilbagevendende Counter-Strike-turnering for danske firmaer.

Overvældende interesse for FirmaCS

Og senge-virksomheden er tilsyneladende langt fra den eneste danske virksomhed, hvor medarbejderne synes om Counter-Strike. Mere end 60 virksomheder meldte sig til i løbet af de første to uger.

”Vi har fået tilmeldinger fra firmaer som eBay, Bestseller og ProShop, der ikke har noget med eSport at gøre. Men vi har også modtaget tilmeldinger fra blandt andre RFRSH-Entertainment og esport.dk. Den store plan er naturligvis at gøre turneringen til et tilbagevendende event, så vi hvert år kan kåre Danmarks bedste firma til Counter-Strike,” siger Marcus Forsberg.

Det er da heller ikke blot hæderen, som trækker. Der vil også være en præmiepulje, som i øjeblikket indeholder alt fra puder og dyner til hele holdet, til en teambuilding tur og computer hardware. Her er det flere af de deltagende virksomheder, der selv har valgt at spæde til præmiepuljen.

Kan man sælge senge og arrangere CS-turneringer?

Hos Bedre Nætter lægger man ikke skjul på, at man er grønne, når det kommer til at stable en Counter-Strike-turnering på benene. Derfor vil man samarbejde med forskellige aktører fra den danske eSport-scene.

Selve turneringen er sat til at kunne rumme 128 hold, der seedes i et best-af-tre, single elimination turneringsformat. Det betyder, at man spiller bedst af tre baner, hvor alle kampe er vind eller forsvind.

Det er planen, at de indledende kampe skal spilles online på planlagte tidspunkter om aftenen. Herefter vil man gøre et arrangement ud af slutspillet, som inkluderer semifinaler, finale og bronzekamp. Det skal finde sted i Aarhus på en endnu ukendt lokation.

Selvom turneringen kun er for sjov, vil der være stor niveauforskel blandt de tilmeldte hold. Det er et problem, som folkene bag FirmaCS udemærket er klar over. Men løsningen er endnu ikke fundet.

”Det er klart, at det aldrig er sjovt, at blive slebet ned uden at få et ben til jorden. På nuværende tidspunkt arbejder vi med en seedet turnering for at få nogle gode kampe i slutningen af turneringen. Men det er jo en helt ny idé, som vi skal teste af. Derfor kan der sagtens ske ændringer fremadrettet,” siger Marcus Forsberg.

Det er planen, at de første kampe skal spilles kort efter påske.

Deltagelse er gratis og kan ske her.