esport

eSport sniger sig ind i de danske klasselokaler

@Michael

Et stigende antal danske uddannelsesinstitutioner er begyndt at integrere eSport i uddannelser som HF og HHX. Den stigende institutionelle opbakning gør kun fremtiden lysere for dansk eSport.

Et stigende antal danske uddannelsesinstitutioner er begyndt at integrere eSport i uddannelser som HF og HHX. Den stigende institutionelle opbakning gør kun fremtiden lysere for dansk eSport.

Danske eSports-udøvere har i lang tid været konkurrencedygtige på det højeste internationale niveau. Den store succes og en stigende interesse fra den kommercielle verden, har i den seneste tid ændret det danske eSports-landskab drastisk.

Men arbejdet finder ikke kun sted blandt den absolutte elite. Danmark råder nemlig over en enorm talentmasse, der, hvis dyrket, kan producere en endeløs række af nye unge spillere. Og den store interesse blandt de yngre generationer er ikke gået ubemærket hen. Derfor er et stigende antal danske uddannelsesinstitutioner begyndt at sætte eSport på skemaet og endda oprette dedikerede eSport-linjer.

To gymnasier og flere på vej

Ifølge Business Insider, er eSport nu at finde på to danske gymnasier, mens fem nye vil blive introduceret efter sommeren.

Men arbejdet har stået på i nogen tid. Tilbage i 2015 var Campus Vejle blandt de første til at introducere en reel eSports-linje. Dengang ulmede eSporten fortsat uden for det generelle samfunds opmærksomhed, og linjen optog kun 15 gamere. I indeværende skoleår var sagen helt anderledes. Her blev hele 85 elever optaget på eSport-linjen, og der er allerede 60 nye, der venter på at starte efter sommer.

Læs også: Danmark: En nation med en lang tradtion for eSport

På Campus Vejle samarbejder man med det professionelle eSports-hold Tricked, der har forretningsmanden Lars Seir Christensen som investor. Med hjælp fra de professionelle spillere leverer skolen skemalagt eSports-træning designet til at løfte elevernes evner.

Tricked har selv haft stor succes med udviklingen af talenter, hvor man for eksempel har arbejdet med Nikolaj ”niko” Kristensen og Jakob ”JUGI” Hansen, der nu begge er blevet købt af den danske konkurrent Heroic.

Danmark er et foregangsland

Det virker på mange måder som om, at Danmark går forrest, når det kommer til udviklingen af eSports-talenter. Det institutionelle arbejde, som er ved at tage form, kombineret med det professionelle arbejde i eSportens højere luftlag begynder virkelig at give pote.

Læs også: eSport breder sig til firmaerne – hvem er bedst til Counter-Strike?

Navnlig hvad angår resultaterne i toppen af international konkurrence har i den seneste tid kun gået en vej. Specielt i det populære spil Counter-Strike: Global Offensive er danske hold i øjeblikket altdominerende. Det danske Counter-Strike hold, Astralis, vandt således i starten af året den mest toneangivende turnering i CS:GO, nemlig den Valve-sponsorerede ELEAGUE Major, og har i månedsvis været rangeret som verdens bedste hold.

Der er flere tophold udover Astralis

Men andre danske hold er også begyndt at være med helt fremme. Så sent som sidste weekend var verdenseliten samlet i polske Katowice til det årlige Intel Extreme Masters World Championship, der hvert år tiltrækker de bedste hold fra hele verden.

Af de i alt 12 deltagende hold var Danmark stærkt repræsenteret med holdene Astralis, North og Heroic. Her overraskede Heroic ved at vinde sin gruppe og strøg direkte i semifinalen, hvortil også Astralis og North formåede at kvalificere sig. Blandt de sidste fire hold, var der hele 15 danske spillere fordelt over de fire tilbageværende hold. Turneringen blev endnu en gang vundet af Astralis, der igen cementerede sin position som verdens nummer ét.

Der er altså mange, og stadig flere, positive tendenser at spore i dansk eSport lige fra talentudvikling til den absolutte top. Det lover godt for fremtiden!

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY