You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Estaldo henter 13 millioner til kraftig vækst i et presset boligmarked

Estaldo, som så dagens lys i starten af 2020, blev for alvor kendt, da de i starten af 2022 deltog i syvende sæson af Løvens Hule. Her investerede løven Jan Lehrmann 2.750.000 for 10 procent af virksomheden, hvilket er den næsthøjeste investering i programmets historie.
Startuppet Estaldo vil bruge et boligmarked i krise til at overhale de traditionelle ejendomsmæglere indenom.

Med høj inflation, stigende renter og et aftagende boligsalg tyder meget på, at vi kigger ind i en krise på boligmarkedet. Allerede nu ses flere ejendomsmæglerbutikker med få ejendomme til salg og enkelte butikker har helt tomt i vinduerne.

Hos den digitale ejendomsmægler Estaldo ser direktør Jakob Neua Nørgaard dog alligevel særdeles optimistisk på den kommende tid:

”I en boligkrise kan vores lave pris være forskellen på, om bolighandlen ender i plus eller minus. Men endnu vigtigere, så har vi bevist, at vi leverer et kvalitetsprodukt og har nogle af markedets mest tilfredse kunder. Vores model virker, og jeg er helt overbevist om, at flere boligejere vil vælge os til i fremtiden,” siger han.

Derfor har virksomheder heller ingen planer om at trykke på vækst-bremsen bare fordi tiderne er usikre. Tværtimod Estsaldo netop hentet en investering på 13 millioner kroner, som skal vækste virksomheden under krisen.

Én procent af markedet

Estaldo tilbyder et billigere, digitalt alternativ til de traditionelle ejendomsmæglere. På den måde kan boligejere i hele landet sælge sin bolig til et fast lavt salær. Ejendomsmæglerne hos Estaldo står som hos alle andre ejendomsmæglere for markedsføringen, papirarbejdet og det juridiske, mens sælgeren selv står for fremvisningen.

Læs også: Digital ejendomsmægler vækker begejstring og henter millioninvestering

Med en digital forretningsmodel og bare 21 medarbejdere har Estaldo allerede overtaget cirka én procent af det samlede danske boligmarked. Til sammenligning har Danmarks femtestørste ejendomsmæglerkæde i underkanten af 5 procent af markedet – vel at mærke med hele 90 butikker og 280 medarbejdere.

”Estaldo har på kort tid sat et stort aftryk på markedet. De er i gang med at ændre spillereglerne og skabe fremtidens måde at købe og sælge boliger på. Jeg har nu været med i virksomheden i godt et års tid, og det er bemærkelsesværdigt, hvor glade kunderne er, og hvor dygtige teamet er til at eksekvere,” siger Jan Lehrmann, som investerede i Estaldo i Løvens Hule og også er en del af Estaldos bestyrelse.

Udlandet i syne

I den seneste investeringsrunde henter Estaldo yderligere 13 millioner med det formål at vækste kraftigt i et stillestående marked. Investeringen er hentet hos virksomhedens nuværende investorer såvel som en række nye investorer, hvor blandt andre Jan Lehrmann følger sin investering op fra Løvens Hule.

Fremtidsplanerne for Estaldo er da også klare. De ønsker at etablere sig på det europæiske marked indenfor en kort årrække.

”Vi kommer til at kigge på udlandet i fremtiden, men vores nye investering er fokuseret mod det danske marked. Her er masser af plads til at vækste, og vi har en ambition om at blive blandt de 5 største indenfor en kort årrække.” siger medstifter og direktør i Estaldo, Jakob Neua Nørgaard.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY