You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Et herrens år: Syv ud ti iværksættere føler et forværret forhold til deres investorer

@Erik

En ny Sifted-undersøgelse afslører en bekymrende tendens i relationen mellem startups og deres VC’er og engelinvestorer.

En ny Sifted-undersøgelse afslører en bekymrende tendens i relationen mellem startups og deres VC’er og engelinvestorer.

En presset verdensøkonomi har sat sine tydelige spor i mange startupøkosystemer. Og måske har situationen endda påvirket de personlige relationer.

I hvert fald ifølge en ny Sifted-undersøgelse, der blev gennemført i denne måned. Her føler 71 procent af iværksætterne, at deres forhold til deres investorer er blevet værre, ikke bedre, det seneste år. 

Næsten 44 procent af de i alt 96 stiftere og senior startup-ledere følte, at deres forhold til deres VC’er er blevet værre i løbet af de sidste 12 måneder. 27 procent rapporterede endda, at det var blevet meget værre. 

Iværksættere er under pres

Omsætning og overskud har været nøgleord de seneste år, hvor økonomien mange steder har fået investorerne til stramme bæltet ind.  

Den tendens ser ud til at fortsætte. 

Ifølge Sifteds undersøgelse følte respondenterne, at de var under større pres for at prioritere rentabilitet eller omsætning sammenlignet med for et år siden. Da Sifted foretog undersøgelsen sidste år var sagde ca. 86 procent sagde det samme). 

Læs hele undersøgelsen her.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY