You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

EU-projekt automatiserer en af Danmarks største planteskoler

Johansens Planteskole får robot-assistance af Teknologisk Institut, så de kan effektivisere og skåne deres medarbejdere.

Johansens Planteskole får robot-assistance af Teknologisk Institut, så de kan effektivisere og skåne deres medarbejdere.

Johansens Planteskole i Børkop sælger planter til erhvervskunder i Danmark og Europa, og de mange planter de sender af sted vil formentlig blive pakket af robotter i fremtiden.

Planteskolen, der er en af de største i landet, er nemlig i gang med et udviklingsforløb i samarbejde med Teknologisk Institut gennem EU-projektet EDOcobot, hvor de får hjælp til potentiel automatisering af deres arbejdsprocesser – noget de hos planteskolen mener kan hjælpe dem på flere måder. 

“På Johansens Planteskole arbejder vi inden for den grønne sektor, og det betyder, at der er mange manuelle opgaver, og det er nogle tunge løft, man laver. Vi overvejer at automatisere med robotter af to årsager. Den ene er at øge effektiviteten, og den anden er at skabe et bedre arbejdsmiljø blandt vores ansatte. Ved at være med i et udviklingsforløb hos Teknologisk Institut får vi øjnene op for, hvad der egentlig findes på markedet, og hvilke områder, vi kan forbedre os på,” fortæller Anders fra Johansens Planteskole, ifølge Teknologisk Institut.

Johansens Planteskole er en del af det såkaldte Test Before Invest-forløb hos Teknologisk Institut, da det ville være for stor en mundfuld for dem at undersøge, hvilke automatiseringsmuligheder, der findes. 

“Hvis vi selv skulle have undersøgt et så stort nyt marked, så ville det kræve meget store ressourcer for os. Ved at gå sammen med Teknologisk Institut er vi sammen med en samarbejdspartner, som er skarp på området og eksperter inden for robotteknologi og den udvikling, vi ser ind i i fremtiden,” siger Anders og fortsætter omkring de mangler muligheder for skræddersyede løsninger:

“I løbet af det her forløb har det overrasket os, hvilke forskellige muligheder Teknologisk Institut har præsenteret os for. Det er blandt andet forskellige gribearme, som gør, at vi kan tage bundterne mere skånsomt for planterne.”

Forløbet hos Teknologisk Institut gennem EU-initiativet EDOcobot, der i Danmark drives af Erhvervshus Fyn i samarbejde med netop Teknologisk Institut, Odense Robotics og det Syddanske EU-Kontor (SDEO) og Enterprise Europe Network (EEN).

Teknologisk Institut har, gennem dette initiativ og herunder deres Test Before Invest-forløb, også hjulpet andre virksomheder med at automatisere deres arbejde.

Læs også: Fynsk virksomhed har indført robothjælper: Lader dem trække produktion hjem til Danmark

UGENS STARTUP: