You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Europa tørster efter digitale kompetencer: Nu lancerer EU endnu et initiativ til at løse udfordringen

Paneldebat fra det årlige EIT Summit i Bruxelles.

Med 30 millioner kroner har EIT netop lanceret initiativet The European Solar Academy. Ambitionen er opkvalificere den europæiske arbejdsstyrke og fremme udviklingen af startups inden for særligt batteri- og deep tech-området.

Med 30 millioner kroner har EIT netop lanceret initiativet The European Solar Academy. Ambitionen er opkvalificere den europæiske arbejdsstyrke og fremme udviklingen af startups inden for særligt batteri- og deep tech-området.

Det går for langsomt med det digitale kvalifikationsløft, EU har sat sig som 2030-mål.

I Europa kræver mere end 90 procent af jobs et grundlæggende niveau af digitale kompetencer – noget omkring 37 procent af arbejdsstyrken ikke er i besiddelse af i dag, viser en undersøgelse af Europakommissionen.

Derfor løftede EUs teknologi- og innovationsorgan, EIT, i dag sløret for initiativet ‘The European Solar Academy’ på den årlige EIT Summit i Bruxelles.

“Vores største styrke er de talenter og færdigheder, vi udvikler i vores union. Vi er nødt til at tage fat på teknologi- og innovationskløften på europæisk plan for at opnå den største effekt. Som Europas største innovationsnetværk er EIT klar til at tage denne udfordring op. Ved at forbinde studerende, iværksættere og innovatører tackler de ikke kun den kvalifikationskløft, vi står over for, men støtter også virksomheder, der fremskynder EU’s grønne og digitale modstandsdygtighed,” fortæller Margaritis Schinas, vicepræsident for Europa-Kommissionen

Ambitionen med de næsten 30 millioner kroner (4 mio. euro) bag projektet er at digitalt opkvalificere den europæiske arbejdsstyrke og accellerere udviklingen af nye startups inden for særligt grøn energi og deeptech.

Mangel på digitale færdigheder

The Solar Academy kommer som blot et af mange nyligt lancerede EU-initiativer, der skal løse kompetenceudfordringerne i Europa.

Senest har både European Battery Academy rettet mod 800.000 arbejdere i batteriforsyningskæden og Deep Tech Talent Initiative, der har til formål at opkvalificere en million europæere inden 2025, set dagens lys.

“Vi har simpelthen ikke de folk, vi har brug for, og de færdigheder, der kræves,” konstaterer Nektarios Tavernarakis, formand for EIT’s bestyrelse.

“Fremtidig succes ligger i tværfaglige færdigheder og iværksættertankegang. Det er de kompetencer, der skal klæde Europa på til fremtiden. De samme kompetencer giver os samtidig kræfterne til at skabe samhørighed i vores samfund,” fortsætter han.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY