You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Blockchain, Bitcoin, Fintech, Chainalysis

Europæiske lande indgår blockchain samarbejde

@Michael

Tirsdag underskrev 22 europæiske lande erklæringen om oprettelsen af et europæisk blockchain samarbejde, der skal sikre, at Europa fortsat vil spille en afgørende rolle i udviklingen og gennemførslen af blockchain teknologier.

Ifølge EU-Kommissionen er Blockchain en teknologi, der promoverer tillid. Gennem Blockchain bliver det muligt at dele online information samt indgå og registrere transaktioner på en verificerbar, sikker og permanent måde. Teknologien prøves på nuværende tidspunkt primært i finansielle services, men bliver i fremtiden integreret i et stigende antal digitale services.

For at sikre, at Europa ikke sakker bagud, har 22 europæiske lande netop skrevet under på oprettelsen af European Blockchain Partnership. Det nye partnerskab skal skabe grundlag for samarbejde og videndeling på tværs af stater og forberede lanceringen af blockchain-applikationer over hele EU’s digitale single market.

”I fremtiden vil alle offentlige services bruge blockchain teknologi. Blockchain er en alletiders mulighed for Europa og medlemsstater til at gentænke deres informationssystemer, promovere bruger-tillid og beskyttelse af persondata, skabe nye forretningsmuligheder til gavn for borgere, det offentlige og virksomheder. Partnerskabet gør medlemslande i stand til at samarbejde med EU-Kommissionen om at udnytte det enorme potentiale i blockchain teknologi til at skabe bedre services for borgerne,” sagde Mariya Gabriel, Kommissær for digital økonomi og samfund i forbindelse med underskrivningen.

EU satser stort på blockchain

Det nye samarbejde markerer blot et af flere initiativer EU har sat i værk indenfor området. I februar lancerede EU-kommissionen også EU Blockchain Observatory and Forum og har allerede investeret mere end 80 millioner euro i projekter, der bakker op om brugen af blockchain i tekniske eller samfundsmæssige områder. Det forventes at yderligere 300 millioner euro vil blive sat af til blockchain inden 2020.

Listen af underskrivende Europæiske nationer er som følger: Belgien, Bulgarien, Estland, Finland, Frankrig, Holland, Irland, Letland, Litauen, Luxembourg, Malta, Norge, Polen Portugal, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige Tjekkiet, Tyskland, Østrig.

 

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY