This post is also available in: English

Startup-arrangementer er både et sjovt samlingssted og en seriøs del af at vækste et startup.

Selv iværksættere er nødt til at forlade deres crunch-hule og deltage i sammenkomster i omverdenen nogle gange. Og med god grund.

Startups får aldrig succes uden de rigtige mennesker omkring dem. Og en af de vigtigste fordele ved startup-arrangementer som Aarhus Townhall, Slush’d Aarhus eller TechBBQ handler netop om det: Netværk.

De bedste startup-events, awardshows og konkurrencer bringer iværksættere, investorer, brancheeksperter og andre medlemmer af startup-fællesskabet sammen. Det giver startups mulighed for at møde og skabe kontakt med andre iværksættere, brancheeksperter og investorer. Forbindelser som ikke bare giver ny viden, men som kan føre til værdifulde partnerskaber, samarbejder og introduktioner til potentielle kunder eller investorer.

Der er mange events, awards og konkurrence i løbet af året i det danske startup-økosystem. Det er let at fare vild og potentielt spilde en masse tid på transport fra den ene begivenhed til den anden. Så lav din research, vælg din deltagelse med omtanke, og lav altid en plan for, hvad du vil opnå.

Nye idéer og en følelse af at høre til

Startup-arrangementer giver startups mulighed for at pitche deres idéer og produkter for potentielle investorer og kunder. Mange startup-arrangementer omfatter pitchkonkurrencer eller demodage, hvor startups kan fremvise deres produkter og få feedback fra investorer og brancheeksperter. Nogle gange med præmier i form af store checks eller adgang til en prestigefyldt accelerator eller mentorskab – f.eks. Plougmann Vintofts konkurrence “IP Matters”, hvor fire startups sidste år modtog IP-rådgivning til en værdi af 50.000 DKK.

For nystartede virksomheder kan det at vinde en pitchkonkurrence eller en pris virkelig sætte skub i tingene. Selv om det kun er en lokal startup-event, er det en anerkendelse og en blåstempling som kan udnyttes og bruges til at vinde den næste og større konkurrence og til at rejse soft funding eller investorkapital.

Desuden giver startup-arrangementer adgang til mentorer og rådgivere, som vejleder og støtter startups. Mange arrangementer omfatter mentorsessioner eller workshops, hvor startups lærer fra erfarne iværksættere og brancheeksperter.

Samtidig er startup-arrangementer en fantastisk måde for startups at holde sig ajour med de nyeste tendenser og teknologier i deres branche. Her kan de få kendskab til nye idéer og teknologier, som måske lige er dét, som startupet står og mangler, for at deres idé kan blive den helt rigtige.

Arrangementer kan være en stor kilde til inspiration og motivation for iværksættere. Arrangementerne giver mulighed for at høre fra succesfulde iværksættere, som har overvundet udfordringer og forhindringer. Det giver økosystemerne mulighed for at mødes og giver en følelse af fællesskab – en følelse af tilhørsforhold. Eller bare en følelse af at have det sjovt, mens man hænger ud med andre iværksættere.


Artiklen er en del af magasinet “The Guide – A comprehensive overview of the Danish startup ecosystem”, som er udgivet af Heyfunding og TechSavvy.media.

Læs hele magasinet her: