Sponseret – Expats og danske iværksættere skal lære hinanden at internationalisere forretningen

@sebastian

Et opstartsforløb for iværksættere som blander danskere og expats har vist sig at give deltagerne et større fokus på at internationalisere fra start.

Read the article in English here.

Store virksomheder som Lego og Siemens er gode til at lokke talentfulde udlændinge til trekantsområdet. Faktisk anslår Vejle Kommune på baggrund af tal fra Danmarks Statistik, at der bor omkring 1500 expats i området.

Det mærker man på opstartsforløbet for iværksættere Power Up i Vejle, som de seneste år har fået større og større efterspørgsmål på et forløb afholdt på engelsk.

”Som regel er det enten fordi, den medrejse ægtefælle gerne vil starte sit eget op i Danmark, eller fordi en expat efter en periode får lyst til at gøre sin hobby til en levevej,” forklarer Majbritt Chambers, der er projektleder på forløbet.

Læs også: Pre-iværksætteri: Skaber kreativt miljø for fremtidige iværksættere

I 2016 inviterede Spinderihallerne på deres første internationale iværksættercamp, hvor ikke mindre end 18 nationaliteter var samlet. Derfor begyndte Power Up sidste år at afholde egentlige iværksætterforløb på engelske, og her vidste det sig hurtigt, at blandingen at danske- og expat-iværksættere skaber nye muligheder.

”Det giver en helt særlig dynamik, at deltagerne kommer fra en masse forskellige baggrunde. De tænker meget hurtigt ud over deres normale grænser, og så får alle deltagerne et helt exceptionelt netværk langt ud i verden,” siger Majbritt Chambers.

Matchet mellem danskere og expats skaber export

Ideen med at blande expats og danskere på iværksætterforløbet er, at de kan lære hinanden at tænke internationalt fra starten.

At den tankegang kan være med til at åbne helt nye markeder kan Natalka Hansen bekræfte, når hun kommer og underviser på forløbet:

Hendes eksklusive taskefirma Naledi Copenhagen er etableret i Bindeballe uden for Vejle, men virksomhed er født globalt. Og takket være den internationale tankegang har hun formået at få fat i et købestærkt publikum langt fra Danmark – særligt i Kina og USA.

Garvede iværksættere øser erfaring ud over nye talenter

I en tid hvor det danske startupmiljø snakker om, at superiværksætterene som har ”gjort det” skal give tilbage til miljøet – særligt i form af investeringer i nye iværksættere – har Power Up valgt at facilitere det helt jordnært. Det betyder, at undervisningen næsten eksklusivt kommer fra undervisere, der selv har været igennem iværksætter-møllen, når Power Up-forløbet skydes i gang.

”Der findes en masse dygtige konsulenter, som kan hjælpe iværksætterne, men dem med den bedste og mest virkelighedsnære forståelse for iværksætternes udfordringer er dem, der har oplevet det på egen krop” siger Majbritt Chambers.

Forløbet starter for både danskere og expats 13. marts og afholdes om aftenen, så der er mulighed for at teste iværksætterdrømmen af efter normal arbejdstid. Derudover starter et formiddagshold på dansk d. 8. marts.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY