You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Få en velhavende veteran med på vækstrejsen

@Redaktionen

De første rigtige investorer i fremadstormende startups er ofte business angels. Ud over risikovillig kapital bringer de erfaring og netværk til selskabet.

De første rigtige investorer i fremadstormende startups er ofte business angels. Ud over risikovillig kapital bringer de erfaring og netværk til selskabet.

This post is also available in: English

Business angels vælger at investere noget af deres formue med høj risiko i startups. En formue de ofte har tjent gennem en lang erhvervskarriere eller ved selv at have solgt et startup efter en succesfuld vækstrejse.

Det anslås, at der findes 4.000-5.000 engelinvestorer i Danmark. En stor er organiseret i business angel-netværk, og det danske økosystem har set flere nye angel-netværk i løbet af de seneste år – herunder netværk for kvindelige engelinvestorer.

Ét pitch til hundredvis af investorer

Den indlysende grund til at blive venner med business angels er kolde kontanter. En dansk business angel investerer typisk mellem 100.000-1.000.000 kr. pr. startup. Business angels investerer også ofte sammen i investeringssyndikater, som kan bestå af en gruppe fra blot et par enkeltpersoner og op til nogle gange 25 business angels.

Business angels er ofte villige til at investere i startups på et tidligt tidspunkt, hvor andre finansieringskilder, f.eks. venturekapital, måske ikke er tilgængelige endnu. Da engle typisk investerer deres egne penge, som de har tjent gennem en vellykket erhvervskarriere, kan de også bidrage med meget mere end kontanter – især erfaring og netværk.

Startups kan ansøge om optagelse i business angel-netværk ved at indsende deres pitch deck og derefter få en chance for at pitche foran netværket. Nogle business angel-netværk har flere hundrede medlemmer, så det er en meget hurtig måde at komme i kontakt med en masse potentielle investorer på.     

Smarte penge

Når et startup får en investering fra en business angel, er der ofte tale om smarte penge. Business angel-netværk giver nemlig adgang til erfarne iværksættere og forretningsfolk, der er blevet investorer. De har derfor stor erfaring og kan give mentoring, vejledning og forbindelser, som kan være uvurderlige for nystartede virksomheder. For eksempel kan business angels præsentere startups for potentielle kunder, partnere eller andre investorer.

Desuden har business angel-netværk ofte en bred vifte af erfaring og ekspertise på tværs af forskellige industrier og sektorer. Dette kan være særlig gavnligt for nystartede virksomheder, som kan have brug for specialiseret viden og færdigheder for at få succes.

En anden fordel ved business angel-netværk er, at de giver et niveau af validering og troværdighed for nystartede virksomheder. Med støtte og opbakning fra erfarne investorer kan startups nemmere undgå de gængse faldgrupper og dermed øge chancen for at tiltrække yderligere finansiering – og ultimativt blive en succes.

BA netvaerk
Fullscreen Mode

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY