Facebook lancerer person til person betalingsmetode i Storbritannien

@Michael

Facebook udvider nu sit sociale netværk til at omfatte finansielle services i et forsøg på at tilføre Messenger øget funktionalitet.

Hurtige overførsler personer imellem har vist sig at være en særdeles attraktiv service. Mens MobilePay lader til at have vundet kampen om danskernes gunst, er banen først for alvor ved at blive kridtet op på de store internationale markeder.

Således har Facebook lanceret sin person til person betalings betalingsservice i Storbritannien, det skriver The Telegraph.

Funktionen kører gennem Facebooks Messenger app og vil gøre brugerne i stand til øjeblikkeligt at overføre penge frem og tilbage via mobil eller computer. Det kræver selvfølgelig, at man linker sit Facebook account til sit debit kort, hvorefter der kan foretages overførsler ganske gebyrfrit.

Der er dog ikke fuldstændig frit lejde. Appen har ligesom danske MobilePay sat loft på hvor meget man kan overføre. Her er det maksimale daglige beløb 2.500 pund, mens det månedligt ikke er tilladt at overføre mere end 10.000 pund. Facebook sagde samtidig, at servicen vil blive tilgængelig efter en update, der skal komme i løbet af de kommende uger.

For brugernes skyld

Desuden lover Facebook, at man ikke har intentioner om at bruge kort data eller anden information fra brugernes transaktioner. Facebook Messenger ønsker simpelthen blot at øge den brugernes funktionalitet, hvilket skal styrke Messengers position i forhold til deres konkurrenter.

Selve servicen kommer da også forud for Apple, der ligeledes har en peer-to-peer betalingsservice på trapperne, der bliver integreret i iPhone gennem dens iMessage app. Den service ventes at være lige om hjørnet i USA, hvor Facebook allerede i 2015 lancerede deres løsning, hvorefter den antageligt vil komme til andre vigtige markeder som Storbritannien.

Vi har forsøgt at få en kommentar fra MobilePay men uden held.

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY