You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Sponseret – Alle fagligheder skal i spil, når vi skaber succesfuld innovation

@jakob

Nøglen til succesfuld innovation er tillid og gensidig respekt for hinandens kompetencer. I SAXOCON, succesfuld start-up virksomhed i forskerparken Scion DTU, er de lykkedes med netop dette og omsætter ny viden fra universitetet til en kommerciel service.

Denne artikel er udarbejdet i samarbejde med Scion DTU.

I 2013 stiftede Martin Friis-Mikkelsen SAXOCON som et spin-out fra DTU. I dag tilbyder de toksikologiske services inden for pharma, medicinske produkter og en kombination med computermodellering i stedet for dyreforsøg som et ekstra produkt i værktøjskassen.

Omsætter ny viden fra universitetet til efterspørgsel i medicinalindustrien

I dag – fire år efter – er SAXOCON en succesfuld startup-virksomhed med store kunder i medicinalindustrien. De benytter i stor grad SAXOCONs computermodellering og sparer vigtige ressourcer som tid og penge i et stærkt konkurrencepræget marked. En stor del af succesen skal tilskrives, at den unge virksomhed er dygtig til at omsætte ny viden fra universitetet til en kommerciel service.

Martin Friis-Mikkelsen har en Executive MBA fra DTU og er uddannet produktionsingeniør. Hans erfaring inden for salg og strategi fra IT-industrien har givet ham den forretningsforståelse, der er afgørende for, at samarbejdet med DTU  skaber værdi i det kommercielle marked.

”Vi er enige om, hvad vi vil med løsningen og samtidig er det tydeligt for os, at vi hver især er eksperter på vores kompetencefelt. De er eksperter i at bruge QSAR-teknologi, og vi er den kommercielle bro, der arbejder for at få løsningen ud i erhvervslivet,” siger Martin Friis-Mikkelsen og forklarer yderligere.

”Min erfaring fra it-branchen gør, at jeg forstår teknologien. SAXOCON er den kommercielle hub og styrer projektledelsen, samtidig med at vi samarbejder tæt med DTU med udgangspunkt i den seneste ny viden. På den måde sætter vi viden fra DTU i spil og sikrer, at det kommer ud at leve på markedet”.

Succesfuld innovation mellem universiteter og erhvervslivet

Det er fagligt tunge profiler med stærke individuelle kompetencer, der udgør samarbejdet mellem DTU’s QSAR-team og SAXOCON. Det er en af årsagerne til, at det er lykkedes virksomheden at omsætte cutting edge teknologi og viden til succesfuld innovation, der passer til et kommercielt marked. Det mener Egil Hulgaard, der er Chefkonsulent i Innovation og Sektorudvikling hos DTU. Han tøver ikke med at kalde SAXOCON en succes.

”På DTU bliver vi bedre og bedre til at lave koblingen mellem entreprenørskab og viden. Forskere på DTU er blandt de fremmeste på verdensplan, når det kommer til ny teknologi og derfor er det også vigtigt, at det kommercielle ben forstår at udnytte det. SAXOCON et rigtig godt eksempel på, hvor godt det kan gå, når det lykkedes.”

De rette kompetencer skaber det rette market-fit

Helen Friis-Mikkelsen er chef for salg og markedsføring i SAXOCON og er en vigtig faktor i virksomhedens succes. Her skal produktionen i virksomheden nemlig ikke bruge tid på hverken relationsopbygning eller salg. I det hele taget er samarbejdet mellem forskellige fagtunge kompetencer endnu et vigtigt led i virksomhedens ambition om, at deres service skal skabe værdi i det kommercielle marked.

Helen Friis Mikkelsen

”Med vores respektive kompetencer internt i SAXOCON bidrager vi hver især til, at produktet optimeres i forhold til det, markedet efterspørger. Vores kolleger er yderst professionelle og har ansvaret for hver deres ben af virksomheden. På toppen af det former vi vores retning og strategi i fællesskab. Og så løfter man sine individuelle opgaver efterfølgende,” siger Helen Friis-Mikkelsen.

Samtidig er styrken, at medarbejdere har snitflader og indsigt i hinandens fagområder, som gør, at man kan forstå og sparre med kollegerne.

”Her bryder vi de siloer ned, som kan være kendetegnende for større virksomheder. Det gør man ud fra en dyb respekt om, at vi skal have hver vores faglighed med ombord for at lykkes med succesfuld innovation,” siger Helen Friis-Mikkelsen.

Helen Friis-Mikkelsen har tidligere været Senior Executive for offentlige kunder i mediebureauet Infomedia og har haft forskellige ansvarsområder hos TV2 som fx strategiimplementering og key account på Executive niveau. Hun har nu været i SAXOCON i halvandet år og naturligt fulgt virksomheden tæt før det, da hun er gift med direktør Martin Friis-Mikkelsen. Da der begyndte at komme flere opgaver ind, sagde hun sit gamle job op gjorde sin mand selskab i SAXOCON.

Fokus på succesfuld innovation

Til et arrangement i Scion DTU i slutningen af august var netop succesfuld innovation på agendaen. Her kom det frem, at succesfuld innovation har de rette vækstbetingelser, når en virksomhed giver plads til innovation og ikke mindst, når det rette kompetencemix er til stede.

 

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY