Den danske app Famly, der hjælper institutioner med den daglige drift, har opkøbt den britiske konkurrent FristSteps. Opkøbet er det første af sin slags inden for det såkaldte Early Years-softwaresegment i Storbritannien.

Med opkøbet af konkurrenten FirstSteps, kan app-virksomheden Famly skrive britisk virksomhedshistorie.

Early Years er betegnelsen for et softwaresegment, som hjælper daginstitutioner med at administrere og koordinere driften gennem forskellige planlægningsværktøjer. Da opkøbet af FirstSteps er det første af sin slags inden for netop dette segment, har danske Famly skrevet sig ind i et lille hjørne af britisk virksomhedshistorie.

“Hos Famly går vi ind for, at de tidlige barndomsår skal deles, og at pædagoger og ledere skal have et så tæt samarbejde som muligt med børnenes forældre for at sikre, at de får den bedst mulige start på livet. Jeg er derfor utrolig glad for endelig at kunne offentliggøre denne aftale, som kun har været mulig ved hjælp af an masse hårdt arbejde fra både vores team og de nye medlemmer af Famly-familien ovre hos FirstSteps,” siger Anders Laustsen, CEO i Famly.

Læs også: Ugens Startup: Famly har udviklet en app, du helst ikke skal bruge tid på

FirstSteps’ 600 kunder vil migrere til Famlys platform, mens også FirstSteps medarbejdere, som sidder i Leicester, vil blive en del af den danske virksomhed. Når sammenlægningen af virksomheden er færdig, vil Famly være den største administrationsplatform for daginstitutioner i Storbritannien med 3500 kunder.

Grundlagt i 1994

FirstSteps tog sine første skridt i 1994, da ægteparret Kokila og Kirit Patel grundlagde virksomheden. Dengang var det en mindre platform til den daginstitution, parrets egne børn gik i, men virksomheden voksede og inkluderede til sidst fuld administration af institutionen.

Famly og FirstSteps startede på samme måde; med en far der ville gøre tingene lettere for personalet i sit barns vuggestue. Da vi nærmede os pensionering, ville jeg sikre mig, at vi havde den rigtige partner til at føre denne arv videre, og Famly er bestemt den partner med deres fremragende kundefokus, gode omdømme i sektoren og fantastiske moderne software. Tak til alle FirstSteps-kunder, der har troet på os i så mange år, jeres loyalitet betyder meget. Ligesom jeg stoler på, at Famly tager sig godt af mine geniale medarbejdere her i Leicester, stoler jeg på, at de tager sig af jer,” siger Kirit Patel. 

Efter næsten 30 år i sektoren, går Kokila og Kirit Patel nu på pension.

“Frem for alt skal der lyde en kæmpe stor tak til Kirit og Kokila, for tre årtiers dedikeret service til sektoren – I har skabt hele grundlaget for at Famly kan eksistere, og for at dele vores vision om en bedre barndom. Og til alle FirstSteps kunder: Vi glæder os så meget til at møde jer, og vise jer hvad Famly kan gøre for jer og jeres familier,” siger Anders Laustsen.