Finance Innovation bliver Norges første officielle fintech cluster

@jakob

Den nye status som Arena Cluster – og de penge der følger med – er vigtig motivation for det arbejde der venter for økosystem initiativet. Et arbejde som bliver kaldt unikt i norsk kontekst.

Finance Innovation blev grundlagt tidligere på året. Det er et fintech økosystem initiativ, der er blevet til i samarbejde mellem finans og teknologi virksomheder, Norwegian Business School og University of Bergen. Det skriver Sysla.no.

Endemålet er at skabe et globalt fintech hub. For at realiserer det har de søsat en række fintech initiativer inden for research, uddannelse, innovationsinfrastruktur og internationalisering.

Unikt samarbejde

Samarbejdet er det første Arena Cluster, der opererer indenfor fintech. Anita Kroon Traaseth er CEO i den norske regerings innovation- og udviklingsorganisation Innovation Norway, og for hende er det arbejde, som initiativet laver revolutionerende i en norsk kontekst.

Jan Erik Kjerpeseth sidder i bestyrelsen ved Finance Innovation, og han ser initiativet som værende unikt på grund af den store velvillighed det er blevet mødt med fra erhvervslivet:

“Jeg har haft mange roller i den her by over de sidste år, men jeg kan ikke huske at have deltaget i andre projekter, der har haft så stort et engagement fra topdirektører fra vidt forskellige sektorer,” siger Kjerpeseth ifølge Sysla.no

Anerkendelsen giver blod på tanden

En af fordelene ved at modtage Arena Cluster status er finansiering. Denne type af Clusters modtager i gennemsnit 1,6 millioner kr. årligt. Et beløb der ofte bliver matchet eller overgået af investeringer fra det private.

Henrik Lie-Nielsen er en af hovedaktørerne bag Finance Innovation og den nye status bliver vel modtaget.

“Jeg er vældig glad for at vores cluster får anerkendelse i form af formel status og finansiering fra Arena programmet. Det kommer til at øge den motivation vi allerede har for at skabe nye jobs og eksport muligheder indenfor fintech,” siger Henrik-Lie Nielsen til Sysla.no.”

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY