Wolt, madapp, madbestillingstjeneste

Finsk madapp lancerer i Danmark: “Den københavnske madscene er eksploderet”

En ny app vil tage kampen op med danske madplatforme. Finske Wolt lancerede sidste år i Stockholm og Tallinn, og nu er turen kommet til København, hvor virksomheden er blevet inspireret af de modige madkoncepter.

Med et skarpt øje på den europæiske madscene har finske Wolt sat ud for at blive den mest brugte app til at opdage nye spisesteder og madtrends. Sidste år lancerede Wolt i Stockholm og Tallinn, og nu er turen kommet til København.

“Den københavnske madscene er virkelig eksploderet over de seneste fem år”, siger Jessie Scheepers, der er ansvarlig for lanceringen af Wolt i Danmark og fortsætter:

“Vi er blevet inspireret af Københavns ikoniske tilgang til madoplevelser og nye modige koncepter. Det er ekstra interessant at præsentere Wolt i en by, hvor folk virkelig går op i, hvad de spiser.”

Brugerne skal gå på opdagelse i lokale madtilbud

Wolt forsøger at skille sig ud i mængden af madplatforme ved at tænke ud af boksen. Ifølge Jessie Scheepers betyder det, at de gør det muligt både at få leveret, få maden to-go eller direkte til bordet på restauraten gennem platformen.

“I København søger vi pt. at opbygge partnerskaber med alt fra lokale markeder til populære is-brands om sommeren. Vi vil give københavnerne den mad, som de elsker. I andre markeder har vi også forsøgt at ændre på folks tilgang til mad, eksempelvis i samarbejde med American Express pop-up Take In,” fortæller Jessie Scheepers.

Læs også: Gotipster er Just Eat for gourmetmad: “Vi var trætte af slatne burgere”

Take In er en ny form for pop-up, hvor gæsterne har bestilt takeaway fra en af omkring 20 kæder, som bliver leveret til deres bord af Wolt. Gæsterne bestiller altså fra appen ved bordet, og pop-uppen har derfor sløjfet køkkenet til fordel for en bar.

Spotter trends gennem lokal data

Sådan et samarbejde findes dog ikke i København, men her har Wolt indtil nu startet samarbejder med Barburrito, Yoburger, Westmarket og Bollyfood.

“Vi fokuserer på opdagelsen af mad på tallerkenniveau. Det betyder, at vi først og fremmest skal lave partnerskaber med de bedste steder i byen. Derfra kan vi trække på data fra brugerne og spotte trends. Dem bruger vi så til at foreslå populære retter eller sideordrer til din hovedret,” siger Jessie Scheepers og fortsætter:

“Dette er kritisk i et marked som København; en by, hvor man kan finde noget af det bedste mad, men hvor der er så stort et udvalg, at det kan være svært at vide, hvad man skal gå efter. Vi hjælper brugerne med at filtrere al larmen og spise på ikke bare de bedste steder, men også få de bedste retter her.”

Wolt har hentet 15 millioner euro i investering

Ifølge administrerende direktør i Wolt, Miki Kuusi, har Wolt indtil nu oplevet stor vækst, og i hjemlandet Finland anbefaler 91 procent af brugerne appen til deres venner. I Estland og Sverige har appen i skrivende stund mere end 300.000 brugere.

Læs også: Just Eat-rival får tocifret millionbeløb fra udenlandsk madtjeneste

Wolt tiltrak sig i april 2016 ti millioner euro i en serie A-funding ledt af EQT Ventures. I alt har appen rejst 15 millioner euro i investering fra Inventure, Lifeline og private investorer som Skype-stifter Niklas Zennström, SuperCells Ikka Paananen og Nokia Risto Siilasmaa.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY