Zadaa, fashion, reseller, genbrug

Finsk Tradono-udfordrer lancerer i Danmark

@simone

Den finske app, Zadaa, lancerer i Danmark. De vil tage kampen op med store spillere som Trendsales og Tradono og målet er at lave en stor markedsplads på tværs af landegrænser.

Opdateret torsdag den 15. juni klokken 11.40.

For ikke så længe siden lancerede den finske mad-app, Wolt, i Danmark. Nu har også den finske genbrugs-app Zadaa fået øjnene op for det danske marked, som skal være springbræt for en international platform.

Læs også: Finsk mad-app lancerer i Danmark: “Den københavnske madscene er eksploderet”

Zadaa har i Finland på under et år anskaffet sig 100.000 kvindelige brugere, på platformen kan man finde mere end 500.000 modegenstande, brugerne har solgt for over 15 millioner kroner, og appen har rejst over otte millioner kroner fra investorer.

Vil være en global genbrugsplatform

Zadaas store vision er at forbinde garderober globalt, så danske brugere også har mulighed for at sælge og købe tøj fra finske brugere og i fremtiden fra alle storebyer i Europa.

“Vi arbejder lige nu på at lancere en funktion, hvor brugere kan købe tøj, sko og accessories fra Finland og omvendt. Tanken er, at vi i fremtiden har én stor markedsplads, hvor brugere kan købe af hinanden på tværs af landegrænser,” fortæller den danske contry manager, Sara Salim.

Det er blandt andet denne funktion, der skal adskille Zadaa fra de eksisterende danske konkurrenter. For i Danmark er vi vilde med genbrug. Det vidner en rapport fra Epinion udarbejdet for DBA på baggrund af tal indsamlet blandt 2.076 danskere i 2016 om. Her svarer seks ud af ti, at de inden for det seneste år har købt eller solgt noget brugt, og den mest populære kategori for genbrug er netop tøj og sko, hvor der da også findes flere eksisterende danske platforme allerede.

“Med lanceringen i Danmark har vi nu muligheden for at måle os med de andre store konkurrenter i Norden, såsom Tradono og Trendsales. Men vores primære fokus er at yde en service, som gør digital genbrugsshopping nemmere, mere sikker og mere komfortabel for brugerne,” siger Sara Salim, og nævner også Zadaas algortime, der skal være med til at positionere appen i Danmark.

https://www.youtube.com/watch?v=PP9KpvzZETw&feature=youtu.be

Lover at finde tøj og sko i din størrelse

Zadaas algoritme er nemlig bygget til at finde tøj, der passer brugeren perfekt. Derfor behøver man ikke at gå ind og bruge tid på at lave filtrede søgninger, efter man har oprettet sig. Den idé kom grundlægger og CEO, Iiro Kormi, på i 2015, da han oplevede, hvor svært det kan være at finde de rette størrelser og foretage sikre køb online.

“Når man eksempelvis finder en fed trøje på et loppemarked, er chancen for, at den passer størrelsesmæssigt meget lille. Med Zadaa ville stifterne gerne lave en genbrugsmarkedsplads, der er skræddersyet til hver enkelt bruger. Dette gør vi ved for eksempel at spørge efter brugerens højde, vægt, brystmål og skostørrelse, når de først opretter sig i appen,” siger Sara Salim.

Det er første gang at en finsk reseller app udvider internationalt, og Sara Salim er begejstret over modtagelsen:

”Alt kører som det skal, og vi har på første dag allerede fået 1000 registerede brugere. Appens funktionalitet, troværdighed, brugervenlighed og 100 procents betalingsgaranti er en stor medvirken til appens fremgang,” siger hun.

Ikke længe efter denne artikels publicering var der allerede varme hilsner startuppene imellem:

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY