Finsk VC rejser trecifret millionbeløb til danske life science-startups

Milla Koistinaho og Pekka Simula, Partnere i Innovestor Life Science.
Den finske venturekapitalfond, Innovestor, har rejst knap 700 millioner til den nye Life Science-fond, ILS. Med en stor mængde risikovillig kapital vil fonden udvide den danske portefølje og forhåbentlig skabe den næste danske life science-unicorn.

Selvom der er økonomisk modvind inden for mange sektorer lige i øjeblikket, er der håb forude i Life Science-branchen. For den finske venturekapitalfond, Innovestor Life Science, har nemlig rejst knap 700 millioner kroner til investeringer i blandt andet danske startups.

Og det bliver særligt virksomheder inden for medicin, automation, medtech og kunstig intelligens (AI), der kan fange den nye fonds opmærksomheder, fortæller Pekka Simula, Partner i Innovestor Life Science (ILS):

“Danmark har nogle af Nordens mest anerkendte, innovative og internationale life science, tech og It-selskaber – ligesom I også har et yderst modent iværksættermiljø. Disse særlige kompetencer – kombineret med flere spirende startups inden for fx digital health – gør Danmark til et oplagt marked for os. Selv om vi ved, at konkurrencen er stor, så tror vi på, at vores ekspertise og vores særlige entreprenante tilgang gør os i stand til at tage kampen op om at være dem, som er med til at skabe den næste danske life science-unicorn”.

Vil være førende partner for nordiske startups

Det er Innovestors ambition er at blive den foretrukne vc-fond for startups på det tidlige stadie på tværs af hele Norden. Og den rejse starter i Danmark.

Her har ILS allerede investeret i virksomheden Ward 24/7, en løsning der bruger kunstig intelligens til sundhedsmonitorering. Og det det er netop den type startups, der har både globalt potentiale og stor samfundsmæssig værdi, VC-fonden er på udkig efter, fortæller Wilhelm Lindholm, Group CEO, Innovestor Group:

”Vi ser et enormt potentiale i såkaldt livreddende teknologi og life science-startups, som kan gå ind og gøre en stor forskel i samfundet. Med dette fokus er vores mål over tid at blive en førende investeringspartner for nordiske life science startups – og ikke mindst en stærk partner til danske iværksættere”.

Innovestor forvalter i øjeblikket fire VC-fonde med en samlet kapital på over EUR 200 mio. og knap 100 vækstvirksomheder på tværs af flere sektorer inden for teknologi og life science, og har derfor en af de største private porteføljer i Norden

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY