Fintech-dedikeret venturefond rejser trecifret millionbeløb

Thomas Krogh Jensen er CEO i Copenhagen Fintech, som er strategisk partner med den nye venturekapitalfond målrettet fintech-branchen, Upfin.
Upfin er navnet på den nye venturekapitalfond, der er dedikeret til at fremme fintech-virksomheder. Fondens første investeringsrunde har resulteret i et beløb på 225 mio. kroner, som skal investeres i virksomheder på pre-seed og seed-stadiet.

Fintech-branchen kan glæde sig over, at den nu har fået sin helt egen venturekapitalfund.

I sin første investeringsrunde har fonden rejst 225 mio. kroner fra Vækstfonden, Finansforbundet samt pensionsfonden Velliv. Derudover er Copenhagen Fintech strategisk partner til den nye fond.

Upfin har sin base i Norden, men kommer til at investere i virksomheder på pre-seed og seed-stadiet i hele Europa samt Baltikum. Ifølge fonden har Norden skabt en række skarpe fintech-virksomheder og et unikt økosystem, som kan agere springbræt for den næste generation af virksomheder.

Fondens mantra er, at mens en lille smule viden kan bringe en virksomhed langt, kan meget viden bringe virksomheden endnu længere.

“Som specialister har vi opbygget sektorspecifik ekspertise og netværk på et niveau, der ikke giver mening for hverken en stifter eller en ikke-specialiseret investor at gøre, hvilket positionerer os som den ideelle partner for begge,” siger Johan Lorenzen, Managing Partner.

Johan Lorenzen har selv erfaring som iværksætter og CEO, da han i 2013 stiftede Holvi, en af Europas første neobanking-platforme, som siden blev solgt for et millionbeløb til banken BBVA. Derudover sidder han i bestyrelsen i flere fintech-virksomheder, heriblandt Aiia og The Many.

Derudover sidder også Oliver Sjöstedt i Upfins ledelse. Han har også en baggrund som stifter, og har desuden erfaring med at have støttet hundredvis af fintech-stiftere og investorer blandt andet som managementkonsulent og angel investor.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY