You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Fintech-komet rejser trecifret millionbeløb og hyrer ny CFO

Jeppe Rindom, CEO i Pleo.

Firmakortudbyderen Pleo har i en større rokade både rejst næsten 300 millioner kroner, udnævnt en ny CFO og lanceret et nyt produkt. Nu sættes alle sejl til for mere vækst i Europa.

Firmakortudbyderen Pleo har i en større rokade både rejst næsten 300 millioner kroner, udnævnt en ny CFO og lanceret et nyt produkt. Nu sættes alle sejl til for mere vækst i Europa.

Nu er det slut med at få afvist kortet til kundemiddagen, når kontosaldoen er i bund.

For fintech-startuppet Pleo, der på få år har vokset sig til en af Europas førende platforme til udgiftshåndtering, har netop lanceret kredittilbuddet ‘Pleo Overtræk’ til eksisterende kunder i Danmark.

For at finansiere det nye initiativ Pleo har virksomheden rejst en gældsfinansiering på 40 millioner euro (cirka 298 milloner DKK) fra HSBC Innovation Banking. Tanken er, at den nye kapital giver Pleo mulighed for at tilbyde højere kreditgrænser og samt at nå ud til nye kunder på nye markeder.

“Vi er glade for at kunne offentliggøre lanceringen af Overtræk i Danmark og vores partnerskab med HSBC Innovation Banking. Overtræk kommer til at fungere som et værdifuldt økonomisk værktøj for danske virksomheder. Funktionen giver virksomheder fleksibiliteten til at dække både vigtige forretningsinvesteringer og mindre udgifter, så de kan fortsætte deres drift uden afbrydelser. Med en start på 40 millioner euro kan gældsfinansieringen fra HSBC Innovation Banking nå op på flere hundrede millioner, hvilket betyder, at vi kan udvide vores eksisterende rækkevidde til endnu flere lande, hæve overtræksgrænserne og tilbyde flere valutaer. Ud over dette skelsættende partnerskab forventer vi at se en spændende udvikling i løbet af de kommende 12 måneder, mens vi forbereder os på at lancere løsningen på endnu flere markeder,” udtaler Amit Kahana, VP of Credit and Treasury hos Pleo.

Vil skabe yderligere vækst i Europa

Servicen er nu live i Danmark, Sverige, Tyskland og Storbritannien, og Pleo har tænkt sig at bruge gældsfinansieringsaftalen til at skabe yderligere vækst på tværs af Europa.

I løbet af de sidste seks måneder er i gennemsnit 6,6 % af virksomheders samlede transaktioner blevet afvist på grund af for lav saldo.

Målet med finansieringsaftalen med HSBC Innovation Banking at styrke Pleos troværdighed på markedet og skabe yderligere vækst.

“Vi glæder os til at arbejde sammen med Pleo og støtte dem på deres imponerende rejse. Hos HSBC Innovation Banking bryster vi os af at være en pålidelig partner for dem, der ønsker at omforme verden – ligesom Pleo. Pleos fremsynede løsninger hjælper virksomheder med at tage kontrol over deres forbrug og spare tid i Danmark og på tværs af Europa. Derfor er det fantastisk at kunne spille en rolle i teamets planer om at udvide virksomheden til nye markeder og valutaer,” forklarer Maria Bo, Director, Nordics, HSBC Innovation Banking.

Nyheden om Pleos lancering af den nye Overtræk-funktion kommer sammen med bekræftelsen af, at Søren Westh Lonning officielt har tiltrådt stillingen som CFO.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY