You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Fintech startup henter 75 millioner: Automatiserer dataindsamling ved kreditvurdering

@Adam

Monthio henter kundernes transaktionsdata i banken, analyserer dem og skaber datagrundlaget til en kreditvurdering på få sekunder. Nu har de fået kæmpe investering.

Monthio henter kundernes transaktionsdata i banken, analyserer dem og skaber datagrundlaget til en kreditvurdering på få sekunder. Nu har de fået kæmpe investering.

Fintech-virksomheden Monthio har allerede størstedelen af de store banker i Norden som kunder, men med en ny investeringsrunde satser de nu på at blive europæisk førende på deres område.

EIFO leder den samlede investeringsrunde på DKK 75 millioner, hvor også svenske Harmar AB, et investeringsselskab stiftet af den tidligere EQT-partner Harry Klagsbrun, deltager.

“Vi er utroligt stolte over at have gennemført vores kapitalrejsning. Det er en stor anerkendelse af vores teams innovative arbejde og fokus på kvalitet. Med den nye kapital kan vi accelerere vores vækst og fortsætte rejsen med at levere banebrydende dataløsninger til vores kunder i den finansielle sektor,” siger Mads Aarup Pedersen, co-founder og CEO i Monthio.

Dansk fyrtårn i den finansielle sektor

Monthio bliver kigget på med potentiale for den danske fintech branche, og som en spiller der kan blive blandt de absolut førende i Europa.

Læs også: Ugens Startup: Monthio vil give forbrugerne frit valg mellem gamle banker og nye services

Ifølge Jacob Arup Bratting Pedersen, der er partner og head of Tech & Industry i EIFO, er investeringen i Monthio et udtryk for EIFOs øgede fokus på vækstinvesteringer og fastholdelse af fremtidige danske eksportsucceser.

“Monthio bidrager i høj grad til Danmarks styrkeposition inden for fintech. Med en markedsførende platform til understøttelse af automatiserede kreditvurderinger i finansielle institutioner står selskabet solidt positioneret til at blive en vindende aktør på området. I EIFO bidrager vi med risikovillig kapital til fremtidens vækstvirksomheder, og her er Monthio et godt eksempel på et selskab, der kan blive dansk fyrtårn inden for kerneinfrastruktur til den finansielle sektor i Europa,” siger Jacob Arup Bratting Pedersen.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY