Claus Methmann, CEO for Clearhaus.

Fintech-virksomhed anklages for magtkup i Københavns Andelskasse

@jakob

Andelshavere i Københanvs Andelskasse anklager fintech-virksomheden Clearhaus for både magtkup og at være på kant med Finanstilsynets regler.

Fintech-virksomheden Clearhaus, hvis hovedforretning er at tage imod kortbetalinger over hele Europa fra hovedsædet i Århus, er kommet i uvejr på grund af sine ejerandele i Københavns Andelskasse. Det skriver Business.dk.

Clearhaus har igennem en årrække gjort forretninger med andelskassen, og er med tiden blevet en stor andelhaver. Senest fik fintech-virksomheden i april tilladelse til at tegne yderligere andelskapital for fem millioner kroner af bankens bestyrelse, så ejerandelen steg til 42,79 procent.

På kant med reglerne

Det er faldet andelshaver Mustapha Yassine, der sidder i repræsentantskabet, for brystet. Ved seneste kapitalforhøjelse var det nemlig kun Clearhaus, der fik lov at købe flere andele.

“For mig at se er motivet fra Morten Soltveit og Clearhaus, at man vil øge kontrollen med Københavns Andelskasse, så man kan fortsætte med at bruge den som sin personlige sparegris. Hvis banken mangler penge, og formålet med kapitalforhøjelsen er at skaffe penge, så kan jeg ikke forstå, at man begrænser forhøjelsen til Clearhaus, hvis ikke det er for at tilegne sig magt. Det er et magtkup,” siger Mustapha Yassine, der sidder i repræsentantskabet og ejer omkring syv procent af andelskassen, til Business.dk

De utilfredse andelshavere mener også, at Clearhaus forøgede ejerandel er på kant med Finanstilsynets regler. En forøgelse, der betød, at Clearhaus kunne skubbe næstformanden ud af Københavns Andelskasses bestyrelse.

Clearhaus blev stiftet i 2011 af virksomhedens administrerende direktør Claus Christensen. I 2015 lancerede startuppet deres betalingsløsning til webshops og erobrede hurtigt mere end 10 procent af de danske markedsandele. I 2016 vandt Clearhaus katorgien ‘Best Exponential Startup’ ved den nordiske finale i Nordic Startup Awards. Juni sidste rundede virksomheden mere end 20 procent af de danske markedsandele.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY