You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

UrbanWineBox

Firma bag dele-vinkælder får millioninvestering

@mathias

UrbanWineBox er en dele-vinkælder, hvor private og virksomheder kan opbevare deres vin.  De har åbnet en vinkælder under Carlsberg Byen og har netop fået en millioninvestering.

Få opbevaret dine dyre dråber under Carlsberg Byen i en kæmpe vinkælder, og køb og sælg din vin til og af andre vin-entuisiaster. Konceptet lyder enkelt, men lokkende nok til at UrbanWineBox netop har modtaget en investering på to millioner kroner. Pengene kommer fra Capnova og Kim Haugstrup Mikkelsen, CEO i Strategic Capital.

”Der står et stærkt team bag, som allerede er langt fremme med projektet. Samtidig er der tale om et disruption-projekt, der har potentialet til at redefinere vores vin-indkøb,” siger Søren Mayland, Business Developer hos Capnova.

Vil åbne vinkældre i flere storbyer

Flere danske byer skal på sigt have en dele-vinkælder, ligesom det er ambitionen at introducere konceptet i storbyer som Berlin, Paris og New York.

”Med UrbanWineBox ønsker vi at skabe en fantastisk vinkælder for alle vinentusiaster i Danmark. Vi har allerede en imponerende samling af sjældne vine, hvoraf mange kun kan købes hos os. På sigt vil vi gerne etablere gratis vinkældre i en række andre storbyer og bidrage til at udvikle smagen for kvalitetsvin. Målet er at skabe verdens største vinsortiment og samle vinentusiaster over hele kloden om deres fælles passion,” siger Søren Riis, stifter af UrbanWineBox.

De første 100 flasker er gratis

Idéen til UrbanWineBox kom efter en tur til Frankrig, hvor Søren Riis havde købt en masse lækker vin, men endte i pladsproblemer, da han og hans kæreste var hjemme i København.

Startuppet lejede sig i 2016 ind under den nyrenoverede Carlsberg-by, hvor vinentusiaster kan få opbevaret deres vin i UrbanWineBox’ vinkælder. Op til 100 flasker kan man have på lager uden afregning, og derover koster det én krone pr. flaske.

Læs også: Vinfamiliens nye medlem lægger hårdt ud: Vi genopfinder branchen

Derefter kan man lave sit eget vin-portfolio, hvor man kan handle vin med andre brugere, og på den måde købe og sælge sig til nye vine.

Da det ikke koster noget at have vin opbevaret – så længe man kan holde sig under 100 flasker – så kommer UrbanWineBox’s indtægter fra et gebyr 6,25 procent for sælger og 3,95 procent for køber.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY