Det unge startup “The Org” vil gøre virksomheder mere transparente. Til det formål har virksomheden netop landet en angel-investering på 100.000 dollars fra Martin Hauge og Christian Birk.

Når man af den ene eller anden grund skal have fat i en virksomhed, er det ofte svært at finde frem til den person, der står med ansvaret for partnerskaber, markedsføring eller hvad det nu er, man lige står og leder efter. Og selv hvis man finder frem til personen, er det sjældent nemt at opstøve en email-adresse eller et direkte telefonnummer.

Det vil det unge startup The Org lave om på, ved at crowdsource organisaitons diagramer og gøre det offentligt tilgængeligt, så alle og enhver kan se, hvem der arbejder i virksomheden, og hvordan den er struktureret.

“Værdien for selskabene ligger i at markedsføre selskabet og teamet overfor relevante partnere, investorer og nyt talent. Vi tror, at det er bedre for alle parter at være mere transparente med organisationen for at gøre det lettere at samarbejde mellem selskaber,” siger Christian Wylonis, den danske CEO og Co-founder af The Org, som har base i Silicon Valley.

Indtil videre kan 900 virksomheder findes på sitet, og platformen vokser i øjeblikket mere end 40 procent om måneden.

The Org er stiftet af Christian Wylonis (CEO) og Andreas Jarbøl (CTO). Christian Wylonis har en baggrund fra blandt andet McKinsey og Vivino, og har tidligere stiftet Fitbay, som rejse 2 millioner dollars fra blandt andet Jesper Buch og Creandum. Andreas Jarbøl kommer fra et job som Tech Lead i Rainmaking Venture Studio. Begge founder er oprindeligt fra København.
The Org’s virksomhedsdiagrammerne viser, hvordan virksomheden er opbygget, og hvem der sidder på de forskellige taburetter. Her ses Vivino’s top som eksempel.

Business angels investerer 100.000 dollars

The Org blev stiftet af Christian Wylonis og Andreas Jarbøl i San Francisco i november 2017, lancerede den første beta-version i januar i år og kan nu offentliggøre sin første investering på 100.000 dollars fra de to business angels Martin Hauge (tidligere General Partner i venture capital fonden Creandum) og Cristian Birk (CEO og Co-founder af Endomondo).

“I Endomondo bruge vi meget tid og mange penge på at forsøge at finde frem til de rigtige personer at kontakte udenfor virksomheden. Derfor vil jeg gerne støtte The Orgs mission om at gøre organisationer mere transparente og gøre det nemmere at kommunikere imellem virksomheder,” siger Christian Birk.

Læs også: Undo vil udfordre branchen med gennemskuelig forsikring fra mobilen

Virksomheden blev stiftet ud af en frustration over, hvor svært det er at komme i kontakt med personer udenfor ens egen virksomhed, og målet er at skabe et “LinkedIn for virksomheder,” hvor det er nemt at kommunikere imellem virksomheder.

“Vi investerede i The Org på grund af deres imponerende, tidlige traction og det erfarne stifter-team som har en langsigtet vision,” siger Martin Hauge.

30 procent er allerede crowdsourced

Databasen med virksomhedsdiagramer bliver udviklet gennem en kombination af crowdsourcing, research og machine learning. 30 procent af virksomhederne er oprettet af brugerne selv, som vil skabe mere gennemsigtighed i deres virksomhed.

“Vi regner med at andelen af charts der oprettes af selskaberne selv vil stige over tid jo mere vores platform bliver anvendt af investorer of andre relevante samarbejdspartnere,” vurderer Christian Wylonis.

Lige nu er The Org gratis, men på sigt bliver forretningsmodellen at lave et premium produkt til professionelle brugere (investorer, sælgere, osv.) der har brug for mere advancerede søgning og filtreringsmuligheder for at finde frem til relevante selskaber eller personer at kontakte.