Flere kvinder investerer. Og deres appetit på risiko er stor

Flere kvinder investerer. Og deres appetit på risiko er stor

Louise Aggerstrøm Hansen, chefanalytiker og privatøkonom i Danske Bank
Kønsbalancen mellem debutanter på investeringsmarkedet er næsten lige, viser nye tal fra Danske Bank. Selvom kvinderne er lidt ældre end mændene, når de entrerer på investeringsmarkedet, går kvinderne efter højere risici. 

Langt flere kvinder investerer. Tal fra Danske Bank viser, at cirka halvdelen af alle nye investeringsdepoter tilhører kvinder. Derfor er der nu ved at blive rettet op på den historisk skæve kønsbalance på investeringsmarkedet. Og det er positivt, mener Louise Aggerstrøm Hansen, chefanalytiker og privatøkonom i Danske Bank. 

”Tidligere har det nok især været mænd, der har truffet flest økonomiske beslutninger, og vi har haft nogle stereotype forestillinger om, at køn betyder noget for, hvor god man er til at investere. Derfor er det opløftende at se tegn på, at vi får en bedre balance på investeringsområdet, selvom vi selvfølgelig aktuelt befinder os i en særlig situation, hvor krigen i Ukraine naturligt kan lægge en dæmper på investeringslysten hos mange,” siger Louise Aggerstrøm Hansen.   

Læs også: Female Invest vil have flere kvinder til at investere – og mere finansiel ligestilling

Den kvindelige debutant på investeringsmarkedet er typisk lidt ældre end den gennemsnitlige nye mandlige investor. Til gengæld udviser nye, kvindelige investorer en dobbelt så høj appetit på risiko, end hvad der tidligere er set hos den gruppe. 

Det er godt, for lysten til at tage lidt mere risiko kan få en positiv betydning på sigt, forklarer Louise Aggerstrøm Hansen:

”Der har historisk været en tendens til, at kvinder har taget mindre risiko, og det billede lader til at være ved at ændre sig. Problemet er jo, at mindre risiko potentielt giver et lavere afkast i den anden ende, så det er godt at se, at der er flere, der har fået lidt mere appetit på at tage risiko, samtidig med at de investerer med en lang tidshorisont,” Louise Aggerstrøm Hansen.   

Danske Banks opgørelse viser i øvrigt, at den forbedrede kønsbalance på investeringsområdet og de overordnede tendenser går igen i alle nordiske lande.  

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY