You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Flyhjælp rejser på nye eventyr: Solgt til tysk konkurrent

Fra venstre: Philip Brechmann, Gustav Thybo, Alex Kirkeberg og Johan Thybo

De tre ejere af Flyhjælp har solgt virksomheden til den europæiske markedsleder, Flightright. 

De tre ejere af Flyhjælp har solgt virksomheden til den europæiske markedsleder, Flightright. 

Danske Flyhjælp skal på ud på nye eventyr. Den tyske konkurrent Flightright har købt 100 procent af anparterne i Flyhjælp, der hjælper forbrugere med at få kompensation, hvis deres flyafgang bliver aflyst eller forsinket.

”Nu opstod der en gylden mulighed for at blive en del af Flightright, som vi længe har haft et tæt samarbejde med,” siger direktør i Flyhjælp, Gustav Thybo, og fortsætter:

”Salget til Flightright er det rigtige næste skridt for Flyhjælp, og jeg mener at det både gavner ejerne, medarbejderne og vores kunder. Sammen med Flightright vil vi kunne give endnu bedre service og indhente kompensationen hurtigere – også når der skal føres retssager uden for Skandinavien.”

Handlen af Flyhjælp kommer oven på en periode, hvor aflyste afgange og manglende refusion af flybilletter har skabt negativ omtale for mange flyselskaber. Derfor er både Flightright og Flyhjælps fokus fortsat på flypassagerers rettigheder og en konsolidering af markedet.

Læs også: Airhelp drømmer stort: Vil på børsen i USA

“Opkøbet forbedrer yderligere vores muligheder for at indhente kompensation og føre retssager i endnu flere europæiske regioner. Jo flere datapunkter og sager vi har samlet under samme tag, jo mere effektivt kan vi behandle passagerernes krav imod flyselskaberne, både inden og ude for retten,” siger Dr. Jan-Frederik Arnold, CFO i Flightright.

Københavnerkontor bevares

Flyhjælp blev stiftet i 2015 af Philip Brechmann og brødrene Gustav og Johan Thybo.

Brødreparret fortsætter begge som direktører i Flyhjælp, ligesom virksomheden fortsat vil være drevet fra København. Når aktivitetsniveauet igen er oppe, er der planer om at udvide kontoret i København.

”Med Flightrights finansielle styrke og 11 års erfaring i ryggen vil vi være i stand til at erobre yderligere markedsandele i Norden og sikre en stærk genopretning efter coronakrisen,” siger økonomidirektør i Flyhjælp, Johan Thybo.

Siden 2015 har Flyhjælp hjulpet mere end 160.000 flypassagerer i Danmark, Sverige, Norge og Finland. Gennem sine nordiske brands har Flyhjælp hjulpet kunderne med at få 230 mio. kroner i kompensation.

Flightright har i højere grad specialiseret sig i Central- og Sydeuropa, og har hjulpet sine kunder i Tyskland, Frankrig, Spanien, Italien, England, Østrig og Sverige med at indhente mere end 350 mio. euro i kompensation.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY