Fødevarer og bioressourcer har unicorn-potentiale. Beyond Beta vil hjælpe fødslen på vej.

Jacob Mogensen, Head of Incubation i Food & Bio Cluster Denmark (til højre) sammen med Omar Jarkas, som er stifter af Liqofrish og én af deltagerne i Beyond Beta.
@Redaktionen
Et nyt, ambitiøst inkubatorprogram hjælper fødevarestartups med at skalere – også når stifteren ikke har 15 års erfaring fra branchen.

Sponseret: Artiklen er udgivet i samarbejde med Food & Bio Cluster Denmark og Agro Food Park.


Danmark har en styrkeposition indenfor fødevarer og bioressourcer. En lang række succesfulde, danske selskaber har allerede etableret sig som verdensledende på deres respektive områder, og hos Food & Bio Cluster Denmark arbejder man målrettet på, at hjælpe flere iværksættere med at blive ligeså succesfulde.

Derfor har klyngen søsat en ny inkubator som led i det landsdækkende Beyond Beta-program, som skal give nye, ambitiøse iværksættere de bedste forudsætninger for at blive internationale succeser.

”Det er et tilbud til iværksættere indenfor food og bio, som kan flytte dem hurtigt og effektivt mod skalering. Programmet baserer sig på viden om, hvordan man generelt skalerer virksomheder, kombineret med specifik viden fra industrien. Og det er det, der gør det til verdens bedste tilbud til fødevareiværksættere,” siger Jacob Mogensen, Head of Incubation i Food & Bio Cluster Denmark.

En genvej til succes i industrien

14 virksomheder er netop blevet optaget på det første hold i den nye inkubator, og de har hver fået sit eget, skræddersyede program.

”Vi tror, at vi kan gøre en forskel for de her iværksættere, fordi vi står på ryggen af vores mere end 360 medlemmer, universiteterne vi samarbejder med og 40 dygtige kollegaer, som har et meget bredt netværk, dyb viden og stor erfaring,” siger Jacob Mogensen.

Gennem Beyond Beta kan iværksættere blandt andet få testet og valideret deres løsninger overfor potentielle kunder. På den måde skal programmet hjælpe iværksætterne fra ide til markedet langt hurtigere.

”Fødevareerhvervet skal digitaliseres og grønt omstilles – og her er erfaring og viden fra andre brancher jo virkelig det, sektoren har brug for. Programmet åbner op for, at du ikke behøver 15 års erfaring med fødevarer; hvis bare du er ambitiøs, skal vi nok hjælpe dig med det, du ikke ved,” siger han.


Fakta: Beyond Beta

Inkubationsprogrammet kombinerer de bedste erfaring med at skalere startups generelt med et branchespecifikt netværk og knowhow fra Food & Bio Cluster Denmark. Forløbet skræddersyes i længde og omfang til den enkelte virksomhed med udgangspunkt i 5 grundpakker, som afspejler de særlige udfordringer food og bio startups møder:

  • Startup food Reg: Få styr på relevante fødevareregulativer
  • Branchespecifik inkubator: Få adgang til de optimale rammer for din vækstrejse
  • Feasibility Voucher: Værdibevis på 75.000 kroner til indkøb af relevant viden
  • Lead-user netværk: Markedsvalidering via potentielle kernekunder
  • Hands on go to market: Hjælp til kanalvalg og markedsintroduktion

Beyond Beta er et landsdækkende program på tværs af vertikaler, som udbydes i partnerskab med de danske klynger, Erhvervshusene og Accelerace. Programmet er støttet af EU Socialfond og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.


Potentiale til en unicorn

Deltagerne i Beyond Beta favner fra iværksættere med en god idé på papiret til virksomheder, der allerede omsætter for millioner. De har dog det til fælles, at de gerne vil skabe store, internationale forretninger.

”Det handler ikke om at blive den bedste i Thy eller i Jylland. De skal minimum være den bedste i Europa på deres felt. Det er det mindset, vi skal have fundet frem, og målet er da at få nogle unicorns indenfor vores erhverv – det er der slet ingen tvivl om,” siger Jacob Mogensen.

FREE E-PAPER:
Get our magazine "Grow Aarhus"

…you will also be signed up for our weekly newsletter with the latest news and stories from the Danish startup-ecosystem!

Vi spammer ikke, og du kan altid afmelde dig igen!
Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY