Først blev Custimy.io begæret konkurs i slutningen af april.
Derefter gik der rygter om, at Custimys opkøb af influencerplatformen Make Influence tidligere på året havde bragt sidstnævnte i uføre. De rygter manede CEOCEO betyder Chief Executive Officer og er den øverste leder i en virksomhed, ansvarlig for den overordnede strategi og ledelse. CEO’en rapporterer normalt ti... More og stifter af Make Influcence, Rasmus Bruus Larsen, hurtigt til jorden.
Læs også: Direktør opklarer forvirring efter Custimy-nedtur: “Make Influence er ikke gået konkurs!”
Men nu er rygterne alligevel endt med at blive realitet.
Det fortæller Rasmus Bruus Larsen, der i flere måneder har forsøgt både at køre Make Influence ufortrødent videre og samtidig samle finansiel opbakning til at købe virksomhedens ejerandele fri af Custimy-konkursboet.
”Efter Custimy gik konkurs, begyndte en konkurrent at skrive til vores kunder, at Make Influence også var gået konkurs. Det gjorde, at vi i løbet af ingen tid gik fra at have et selskab, der var sundt og havde en fin omsætning, til at der var rigtig meget pres på. Jeg forsøger at mane rygtet til jorden og få tingene op at flyve igen, men må i sidste ende kaste håndklædet i ringen,” indleder Rasmus Bruus Larsen.
Efter konkursen levede Make Influence videre
Sidste sommer annoncerede Custimy.io en fusion med Make Influence. Men faktisk blev hverken de to selskaber eller deres produkter nogensinde lagt sammen. Og da Custimy.io gik konkurs i april, levede Make Influence fortsat videre som sit eget selskab, der nu bare var ejet af konkursboet til Custimy.
Egentlig havde Rasmus Bruus Larsen samlet et hold investorer, der sammen med ham var klar til at købe Make Influence-aktierne ud af Custimy-konkursboet. Men det var EIFO, som ejer majoriteten af boet, ikke interesserede i, fortæller hovedpersonen.
”EIFO havde ikke rettighederne til pantsætningen af virksomhedens aktier. Det betød, at skulle de sælge aktierne, ville de skulle dele fortjenesten med alle kreditorerne. Og det ville de ikke.”
Fordi EIFO tiltrådte deres pante, så Make Influence sig nødsaget til at dreje nøglen om, forsøgte Rasmus Bruus Larsen i stedet for ejerandelene at købe de resterende aktiver fri fra konkursboet. Men med svirrende rygter om den nylige konkurs fik de pludselig konkurrence fra både konkurrenter og tidligere kunder.
Sagaen fik sit (midlertidige punktum), da aktiverne i sidste uge blev opkøbt af en anden køber.
”Vi havde lagt en god plan, men selvom kurator egentlig havde lukket budrunden, kom et større bud end vores ind – og det er nu dem, der får lov til at drive Make Influence videre,” fortæller iværksætteren.
Ikke færdig med iværksætterlivet
De seneste ugers udvikling betyder derfor, at Rasmus Bruus Larsen – udover en midlertidig konsulentrolle ifbm. overleveringen – ikke længere skal være tilknyttet Make Influence.
Og selvom forløbet ærgrer ham, er han også stolt over, hvad han har opnået med virksomheden.
”Der er taget en masse valg fra min side, hvor jeg blandt andet ikke har lavet den rette due diligence på den daværende CEO i Custimy. Det ærger jeg mig sindssygt meget over i dag. Det var det, der slog mit selskab ihjel. Samtidig er jeg sindssygt stolt af, hvad vi har opnået,” fortæller han.
Derfor håber hovedpersonen også det bedste for virksomheden.
”Nu er mit håb bare, at de her enkelte kreditorer (influencerne, red.) hos Make Influence tages hånd om og kommer bedst ud af det. Og at folkene, der har købt platformen, driver den her vision videre,” siger Rasmus Bruus Larsen. Han fortsætter:
”Jeg har kørt i det her tempo uden pause osv i mange år nu. Det er vigtigt for mig er at få lidt ro på, prøve at få alle de her læringer, jeg har gjort mig, til at falde på plads. Men én ting ved jeg: Det ikke er det sidste selskab, jeg kommer til at bygge.”