You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Første i verden: Danske NFT-platform rejser millioner gennem amerikansk nybrud

OWNDs to unge founders Anker Bach Ryhl (til venstre) og Mads Lunau Liechti (til højre).
Danske OWND har hentet en stor investering fra bl.a. byFounders og Skyfall Ventures, og bliver samtidig den første virksomhed i verden til at rejse kapital via amerikansk venturekapitalfonds nye Web3-initiativ.

Selvom der allerede findes mange lignende tiltag, skiller danske OWND sig ud. For startuppet står nemlig bag en NFT-investeringsplatform, der udelukkende handler med digitale objekter fra modebranchen.

Nu har OWND rejst 5 millioner kroner  i investeringer. Og det vækker begejstring hos folkene bag virksomheden.

“Mange unge ser værdien i NFT’er og vil gerne investere, men har ikke taget springet på grund af den tekniske kompleksitet. Med OWND simplificerer vi processen, så man ikke behøver at være ekspert i kryptovaluta og have en bruger på tre forskellige platforme for at være med. Vi gør det lige så nemt at købe en Nike-NFT, som det er at købe et par Nike-sneakers,” fortæller medstifter af OWND, Anker Bach Ryhl.

Den første i verden nogensinde

OWND har fået investeringer fra venturekapitalfondene byFounders og Skyfall Ventures og bliver derudover den første virksomhed i verden, der modtager kapital fra den amerikanske VC-fond, Bessemer Venture Partners, via deres nye demokratiske Web3-program Steel DAO.

Steel DAO er et decentraliseret, scouting-fællesskab, der har til formål at finde og støtte lovende web3 startups verden over. Og det mener man, at man har fundet i form af danske OWND.

“Kryptobranchen har været for kompliceret til at nå massemarkedet, men OWND har fundet en ret sofistikeret måde at simplificere købet af digitale samleobjekter. Nedgangen i markedet reducerer støjen, hvilket skaber det perfekte tidspunkt for den slags investeringer. Ligesom Uber, Airbnbn og andre ikoniske virksomheder voksede frem af den forrige krise, er OWND positioneret til at indtage

Lys forude for NFT-branchen

Efter to år med hype, har NFT-branchen været i tilbagegang de seneste måneder.

Men ifølge Casper Bjarnason fra byFounders, der ledte investeringsrunden, er OWND’s vision et godt bud på NFT-konceptets fremtid.

“Den tidligere cyklus gave os et glimt af NFT’ers potentiale, men der var få, begrænsede og mest spekulative use cases. Vi tror, at den næste fase for NFT’er vil blive drevet af kulturbranchen. Der er særligt potentiale i modeindustrien, hvor NFT’er kan blive en central del af folks sociale og digitale identitet. Det bliver primært den digitalt indfødte generation Z, som kommer til at drirve udviklingen,” fortæller Bjarnason.

FLERE FRA COMMUNITY