Det danske co-working space Founders House har opkøbt sin norske pendant DIGS og udvider nu The Creators Community-familien med nybygget 5-etagers ejendom i Trondheim.

Der er gået vokseværk i danske Founders House, siden co-working spacet i 2016 fusionerede med Startup Village og norske MESH og blev til The Creators Community. Siden da har The Creators Community etableret det nye co-working space Matrikel1 på Højbro Plads i København, og nu har de opkøbt DIGS – det førende co-working space i den norske tech-hovedstad Trondheim.

“Siden vi startede Founders House i 2011, har vi rykket os fra kun at have det ene brand, som er specifikt fokuseret på tech startups, til at have forskellige bygninger, som henvender sig til forskellige målgrupper, som søger fleksible arbejdsmiljøer, såsom venturefonde, kreative iværksættere og andre innovative selskaber fra mange industrier,” siger Tine Thygesen, Group CEO i The Creators Community.

Læs også: Tema: Har Norge egentlig et startup-økosystem?

Ivar Koteng, en de største spillere på det norske ejendomsmarked, er med som investor. Han er desuden bestyrelsesformand for den norske fodboldklub Rosenborg, hvor danske Nicklas Bendtner og Mike Lindemann Jensen spiller.

Styrket økosystem i Norden

Samtidig med opkøbet bygger The Creators Community en 5100 m2 stor bygning med café, mødelokaler, kontorer og eventlokaler fordelt på 5 etager. Den nye bygning får adresse på Peter Egges Plass i hjertet af Trondheim og åbner i foråret 2019.

DIGS nye bygning i Trondheim
DIGS nye bygning er under opførelse i hjertet af Trondheim.

“Trondheim kommer til at være endnu mere synlig i det nordiske startup-miljø fremadrettet, og helt generelt betyder samarbejdet på tværs af landene i Norden, at Nordens position internationalt bliver styrket,” siger Arnstein Syltern, Head of Business Development og Co-Founder af DIGS.

Norges tech-hovedstad

Trondheim er hjemsted for Norges svar på DTU, Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet (NTNU). Det betyder, at byen byder på flere tekniske ressourcer end mange andre steder i Norge – og resten af Norden.

Anders Mjåset, CPO i The Creators Community.

“DIGS er det førende co-working & innovation space i Trondheim, så fusionen er et vigtigt træk mod at integrere endnu flere creators i Norden. Derudover er Trondheim Norges tech-hovedstad, så det er et helt naturligt sted for os at være repræsenteret,” siger Anders Mjåset, CPO i The Creators Community.

The Creators Community råder nu over nu 17.600 kvadratmeter, har 450 virksomheder som medlemmer og 80 medarbejdere.