You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Fra beskedent hobbyprojekt til syv ansatte: Mads har solgt 1 million kopier af sit nye computerspil

@Adam

Mads Skovgaard håber, at han kan være en inspiration for andre, som går rundt med en drøm om at prøve kræfter med et spileventyr.

Mads Skovgaard håber, at han kan være en inspiration for andre, som går rundt med en drøm om at prøve kræfter med et spileventyr.

This post is also available in: English

Det startede som ren tidsfordriv, og det stod på i 5-6 år, hvor der blev ikke dedikeret mere end én time om dagen til det. Derfor var forventninger mildest talt heller ikke høje den dag i 2019, hvor Mads Skovgaard for første gang nogensinde skulle udgive et computerspil. 

“Jeg tænkte ikke videre over det. Jeg udgav det egentlig bare, og så hvad der skete – men inderst inde håbede jeg selvfølgelig, at jeg kunne leve af det,” fortæller Mads Skovgaard til TechSavvy.media.

Efter omkring bare en måned begyndte de første penge at rulle ind på kontoen: “Det var ikke mere end den SU, som jeg i forvejen levede på, men i det mindste så var det penge som jeg selv havde tjent.”

I 2020 ramte pandemien, og Danmark lukkede ned. Men det, der for mange blev en periode med stilstand og udfordringer, så Mads som en mulighed for fremdrift. Det blev et springbræt, og med blod på tanden gik han fuldtid med, hvad der hidtil bare havde været et hobbyprojekt de sidste mange år af hans liv.

Netop timingen skulle vise sig at være “den perfekte storm”, for da mange gik rundt derhjemme og ikke vidste, hvad de skulle bruge deres tid på, dukkede der pludselig et nyt spil op inde på verdens største spilplatform Steam. Nemlig Necesse, som Mads Skovgaard står bag.

Mads beskriver selv året som intenst og hårdt, men også meget givende, for selvom han de fleste dage arbejdede til langt ud på natten, havde han ikke oplevelsen af, at det påvirkede ham hverken fysisk eller mentalt. 

“Der var lige det første år, da coronaen ramte Danmark, hvor jeg absolut ingen social liv havde, overhovedet. Jeg arbejdede i døgndrift. Men på trods af det, så havde jeg det godt, og betragter min rejse som rigtig god. Man hører om mange, hvor problemer med både det fysiske og psykiske helbred kommer som en pris for succesen, men det har det ikke gjort hos mig. Til gengæld vil jeg dog sige, i bagklogskabens lys, at det var meget godt at komme ned og sidde hos kontorfællesskabet Ideas Lab – det var godt at prøve noget andet.” 

Se traileren til spillet her: Necesse

Succesen kom i to stadier

Mads Skovgaards spil Necesse

Efter lanceringen af spillet, blev arbejdet ikke kun intensiveret. Det blev samtidig også mere komplekst. Hvor det forinden kun handlede om spiludvikling, var der nu også et marked at skulle forholde sig til. 

Den 20. december 2021, er en dato, der står meget klar i erindringen for Mads. Det er nemlig her, at den første opdatering af spillet bliver udgivet. Det resulterer i et “Steam-boost”, og med de få midler, som han havde til rådighed, starter Mads en influencer-marketing kampagne. Herfra begynder det at tage fart. 

“Det er her, at jeg for første gang lige tager et skridt tilbage, og at det begynder at gå op for mig, at det her, det faktisk er ret vildt. Det var også på det tidspunkt, at jeg første gang stillede mig selv et afgørende spørgsmål: “Hvad skulle jeg lige gøre med al den succes, jeg var begyndt at få?”

Det skulle vise sig endnu engang at være god timing for Mads, for året efter, i 2023, solgte han 640.000 kopier af spillet, og dermed skulle han også til at træffe nogle store beslutninger.

Drengedrømmen om et spilstudie

Det var i kontorfællesskabet Ideas Lab, Mads for alvor fandt ud af, at der er værdifuld støtte og hjælp at hente i et fællesskab. Han nævner, at den danske spilindustri er i rivende udvikling, og ser særlig en inspiration i det danske spilstudie Ghostship, der står bag storhittet Deep Rock Galactic. 

“Den danske spilindustri er mega støttende, og man ser slet ikke hinanden som konkurrenter. Tværtimod står alle klar til at give hinanden en hjælpende hånd. Ghostship var en af de spilstudier, som inspirerede mig til at kæmpe, og hjalp mig til at se lyset for enden af tunnelen.”

Udover alt den opbakning og støtte, som Mads er blevet mødt af, tilskriver han også en stor del af succesen spillets unikke selling point. Det er et sandkasse action-adventure spil, hvor du har ansvaret for både en karakter og en by som skal gøre fremskridt ved at kæmpe, finde ressourcer, udforske, handle, fiske og meget mere. 

“Det er ikke ligesom eksempelvis World of Warcraft, hvor der på forhånd er defineret, hvad man skal gøre. Den bedste måde, som jeg på stående fod kan beskrive gameplayet på, er en kombination af Minecraft og Rimworld.”

I juni 2023 ansatte Mads Skovgaard sin første praktikant, og dermed begyndte drømmen om at stifte sit eget spilstudie for alvor at tage form. I dag er der syv ansatte i Fair Games, men Mads reflekterer stadig over, hvordan han kan maksimere sin succes og realisere drømmen om et endnu mere dedikeret spilstudie.

“Selvom rejsen egentlig begyndte på mit værelse for 10 år siden, så begyndte den først for alvor at blive til virkelighed fra 2,5 år siden, og jeg tænker langtfra, at den behøver at slutte her.”

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY