Fra prototype til produktion: Ny accelerator dedikeret til hardware startups ser dagens lys

Katrine Blaabjerg Sørensen, Konsulent hos DI Produktion og Anders Sparre, Seniorkonsulent hos MADE.
@Redaktionen

Future Manufacturers vil styrke de danske hardware startups og trække dem i en mere bæredygtig retning.

Future Manufacturers vil styrke de danske hardware startups og trække dem i en mere bæredygtig retning.

This post is also available in: English

Der kan være store udfordringer forbundet med at gå fra idé til marked. Særligt for startups, der producerer fysiske produkter.

Derfor har Danmarks produktionsklynge MADE, DI Produktion og Industriens Fond netop lanceret acceleratorprogrammet Future Manufacturers, der har fokus på at understøtte danske hardware startups på vejen mod produktion.

”Hardware startups har ofte større udfordringer end de rent digitale startups, fordi der er så mange discipliner, man skal beskæftige sig med – bl.a. materialelære, mekanik, supply chain, certificeringer og test. Processen i at gå fra en prototype til produktion og marked er enormt kompleks, og det er her, vi går ind og støtter iværksætterne,” forklarer Anders Sparre, chefkonsulent i MADE.

Gennem Future Manufacturers er det også målet at fremme flere bæredygtige og lokale valg hos de danske hardware startups.

”Bæredygtighed er i vores DNA, og kan vi hjælpe startups med fra start af at tænke både den grønne omstilling og lokal produktion ind, vil det være et udgangspunkt, de tager med sig videre,” fortæller Anders Sparre.

Særligt i udviklingen og modningen af et nyt produkt, hvor der er mange iterationer, er det en fordel, hvis produktionspartnerne ligger lokalt. Både for den grønne omstilling og for et stærkere Produktionsdanmark. Derfor vil vi bygge bro mellem startups og den etablerede industri, forklarer Anders Sparre.

”Hvis vi kan sikre, at flere produkter bliver udviklet og produceret i Danmark, er vi med til at styrke de kommende generationer af udviklings- og produktionsvirksomheder. Det er det, der i sidste ende er vores ambition.”


Future Manufacturers

  • Future Manufacturers er et samarbejde mellem produktionsklyngen MADE, DI Produktion og Industriens Fond målrettet hardware startups.
  • Over de næste to år er ambitionen at hjælpe cirka 40 virksomheder gennem tre batchesà 12-15 startups og scaleups.
  • Hvert forløb strækker sig over 5-6 måneder og giver faglig viden om bl.a. materialer, produktionsmetoder og designprincipper samt netværk, sparring og mentorer.
  • Det er et kriterie, at man udvikler nye fysiske produkter, som er klar – eller næsten klar – til at blive sat i produktion.
  • Læs mere på futuremanufacturers.dk

Fullscreen Mode

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY